как да се гримираме правилно

Ако от скоро се опитвате да се разкрасявате с помощта на козметични продукти, в тази статия ще разберете как да се гримираме правилно. Разкрасителните продукти са способни да направят чудеса с външния ни вид, само ако знаем как да ги нанасяме и къде по лицето. Количествата са също от значение. Всичко, което е в повече е извън естетическото усещане. Ще ви представим стъпка по стъпка как да постигнете естествена визия с гримове. Предвид, че сте начинаеща, отделете малко повече време за първите два-три пъти, в които ще се упражнявате. И най-важното – радвайте се на минутите пред огледалото.

Как да се гримираме правилно – лесни съвети и трикове

как да се гримираме правилно

Как да се гримираме правилно е въпрос, който вълнува не малко момичета и жени понякога.

Стъпка 1: Всяко нанасяне на грим трябва да започне с измиването на цялото лице. След това, нанесете хидратиращ крем за лице, както и балсам за устни с такова действие. Ако мислите, че сте си сложили прекалено много, попийте излишното количество с памучен тампон.

Стъпка 2: След това, нанесете фон дьо тен за изравняване на тена. Хубаво е да го направите с четка или с гъбичка за грим.

Стъпка 3: Време е да сложите и тънък слой пудра за лице. Тя ще премахне лъщящите зони от лицето ви и ще придаде по-здрав и съвършен вид на кожата ви.

Стъпка 4: Нанесете още един слой пудра в зоната около очите, за да избегнете отлагания от грима след няколко часа.

Стъпка 5: Нанесете слой бежови сенки за очи по клепача си до сгъвката му. Вътрешния ъгъл на окото можете да изсветлите с малко пудра, нанесена с апликатор за сенки.

Стъпка 6: Извийте миглите си с помощта на специалния инструмент, много наподобяващ „ножички“. След това, нанесете любимата си спирала за мигли.

Стъпка 7: Време е да се насочим към веждите. Почистете ги от излишните косъмчета, както обикновено и ги срешете с помощта на четчица за вежди. Обикновено моливите имат такава. Дооформете ги с молив в почти същия цвят.

Стъпка 8: Ружът влиза в действие. Ако разполагате със светло розов нюанс, нанесете малко количество в зоната на скулите. Ще озарите вида си. Не прекалявайте и не го правете натрапчив.

Стъпка 9: Нанесете светъл нюанс гланц за устни или червило в тон с ружа. Препоръчваме ви да има блясък продукта, на който сте се спрели.

Ако прецените, че отивате на по-специален повод, може да нанесете по-тъмно и наситено червило. То променя изцяло визията. Решението оставяме на вас.