Грим

Грешки при гримиране, които ни състаряват с 10 години

грешки при гримиране

Ето какви грешки допускаме при гримиране, които ни карат да изглеждаме с 10 години по-стари и начини как да ги коригираме.

Често навиците ни определят подсъзнателно поведението ни. Ето защо, ако харесваме как ни стои дадена композиция от грим, ние залагаме на нея, за да спестим време и риск да се получи нещо, което няма да ни подхожда. След като свикнем да слагаме червило, спирала за мигли и руж по определен начин и на определените места върху лицето си, целият процес на гримиране става по-бърз, с отработени движения и гарантиран резултат. Това е удобно, но след време – не толкова добра идея.

Всекидневно всички жени полагат грижи за своите кожа, прическа и фигура, за да изглеждат все така привлекателни. И тъй като сме сигурни, че едва ли има жена, която доброволно ще се откаже от своята младост и свежест на лицето си, ще ви покажем нагледно какво не трябва да допускате, когато правите своя грим.

Грешки при гримиране, които ни състаряват с 10 години

грешки при гримиране

  • Грешки при гримиране, когато се използва коректор – в по-светъл, в по-тъмен нюанс от тена на кожата или в прекалено голямо количество.

Ако използваният коректор е прекалено гъст или неподходящ за цвета на кожата, той акцентира повече, отколкото прикрива. Нанасянето на продукта ви гарантира половината успех. Не забравяйте, че кожата в зоната под очите е 7 пъти по-тънка от останалата върху лицето, ето защо е необходимо да се докосва леко и внимателно.

грешки при гримиране

  • Грешки при гримиране, когато се използва руж – ярък нюанс, нанесен в най-изпъкналата част на лицето.

Само клоуните и тийнейджърите могат да нанасят директно ярък руж върху бузите си по този начин. За да избегнете състаряващият ефект, избягвайте червени или керемидени нюанси руж и след нанасянето на продукта се уверете, че е разнесен плавно.

грешки при гримиране

  • Грешки при гримиране, когато се използва блестящо или металическо червило.

Въпреки спомените ви от седми клас, блестящото седефено червило няма да ви направи да изглеждате по-млада – но може да накара околните да мислят, че не знаете какво правите и как да използвате подходящи гримове. Ако искате да добавите малко блясък в устните си, нанесете матово червило, а в центъра сложете малко гланц за устни.

грешки при гримиране

  • Грешки при гримиране, когато се прави контур – прекалено контрастно използване на продуктите за грим.

Може да изглежда, че поставянето на няколко по-светли и по-тъмни линии на определени места върху лицето и смесването им  е лесна работа, но понякога остават ясни следи на местата, където са поставени, без да се смесят добре. Това автоматично състарява външния вид. Ако не можете да се гримирате така, че едва забележимо да се вижда разликата в тоновете, по-добре прескочете тази стъпка.

грешки при гримиране

  • Грешки при гримиране, когато се използва спирала – създаване на мигли – паяци.

Освен, ако не искате да направите специфична визия, в ежедневието миглите ви трябва да изглеждат обемни, но разделени една от друга. Сменете спиралата за мигли или очната линия, ако при всяко гримиране се получава подобен ефект.

 

източник:cosmopolitan.com