Грим

20 грешки, които допускаме при грима

greshki koito dopuskame pri grima

Като жени, голяма част от ежедневните ни навици са свързани с грима – сутрин се гримираме, през деня си го освежаваме, вечерта го махаме. И все пак има и вечери, в които трябва да излизаме и тогава също гримът е основна част от визията ни и превключваме от дневния лек макиаж към нещо по-открояващо. Лицето се превръща като платно на художника, а чантата за грим са боите, моливите и четките във всякаква форма, които допринасят за създаването на произведение на изкуство. И все пак, освен ако не сме професионалист в тази сфера, има грешки, които допускаме при грима, които развалят окончателния вид, вместо да се подчертаят най-добрите черти и естествена красота.

Грешки, които допускаме при грима

грешки при грима

1. Фон дьо тенът ви е по-светъл

По-светлият фон дьо тен е от главните причини да изглеждате изморени и състарени. В по-зряла възраст е добре да заложите с един тон по-тъмен цвят или по-топъл нюанс. За да осигурите максимално покритие на лицето нанесете фон дьо тена си със специална четка. Така ще избегнете да ви стои грима на петна.

2. Ако коректорът ви е твърде наслоен

Така ще изглеждате все едно носите маска на лицето си. Наслоеният коректор се влива в линиите на лицето ви и подчертава бръчките. Това, което трябва да направите е да нанесете коректора си само на проблемни места и да прикриете тъмните сенки под очите.

3. Престаравате се с веждите си

Редките вежди трябва да се запълнят някак си. В случая, моливът за очи цапа твърде много, а очната линия е прекалено, защото има твърде остър цвят. Най-подходящо за тази цел си остават специализираните моливи за вежди, които да попълнят липсващите косъмчета там където е необходимо.

4. Ружът ви е в най-неправилния цвят

Един от главните грешки, които допускаме при грима е да си изберем руж в неправилния цвят. Грешно е да се мисли, че всеки цвят руж е подходящ за кожата ви. Момичетата с по-бяла кожа трябва да залагат на розовите и прасковените нюанси, тези със средно тъмна кожа могат да се пробват с всеки цвят, а по-тъмната на златистите и оранжеви тонове.

5. Не нанасяте правилно руж

Има нещо много грешно в оставените от четката линии от устата до ушите. Тази техника само придава на лицето ви по-изпита форма, която след години няма да изглежда добре. Целта е лицето винаги да изглежда младо и жизнено. За това при нанасянето на ружа се усмихнете и там където скулите ви се повдигат нанесете цвета.

грешки при грима

6. По грешен начин правите контурите на лицето

В Интернет има вече толкова много видеа, където е обяснено как по правилен начин да си нанесем контурите за грима. Няма причина, поради която някой въобще да греши при тази стъпка. Ако не ви се получава добре, просто въобще пропуснете да нанасяте контури по лицето. Идеята на контурите е да оформи и да придаде на лицето по-остри форми.

7. Оставяте червилото да „кърви“

Това се получава, ако не използвате молив за устни. След време червилото се размазва в ъгълчетата на устните и излиза извън очертанията. Не всеки обича да използва молив за устни, но повярвайте те са полезни. Ако все пак не сте фен на молива, можете да нанасяте червилото на устни с четка, така че да не прекалявате с него и така то да се запечата по-трайно върху устните ви.

8. Пропускате изцяло да си слагате фон дьо тен

Това може да изглежда правилно, ако искате да изглеждате по-млада, но прескачайки основите, особено ако нямате равен тен или ако ви се появяват лъскави петна е голяма грешка. Вместо това заложете на ефирни полупрозрачни покрития, която ще оживи тонуса на кожата ви. Използвайте течен фон дьо тен за суха кожа или дори тонални кремове, докато компактната пудра е най-добре за мазна кожа.

9. Прекалявате с грима на очите

Всички помним деня, когато за първи път открихме грима на очите, особено всякакви нюанси на синьото и зеленото и златното и фънки цветове, които могат да се поставят на клепачите за луди ефекти. Помним също, колко ги харесвахме този вид гримове, че понякога дори продължаваме с тенденцията и в нашите по-зрели години, когато вече нито е забавно, нито атрактивно и със сигурност по никакъв начин не ни прави да изглеждаме по-добре. Вместо това придържайте се към един цвят и добавете само леки негови нюанси за подсилване на грима.

10. Избирате си грешен цвят сенки

Кафявото е цвят, който отива на всички. То не е толкова строго колкото черните опушени очи. Въпреки това има в себе си жълти и червени нюанси, които карат очите да изглеждат уморени. Същото важи и за студените цветове, които вместо да изглеждат свежи правят погледа да изглежда безжизнено. Ярките цветове, като салвия са най-подходящи, защото елиминират жълтите и червения цвят на очите и също така придават на очите по-съблазнителен вид.

Ужасни грешки, които допускаме при грима

грешки при грима как да се гримираме

11. Забравяте да си извиете миглите

Миглите трябва да са огромни, плътни и красиви. Днес миглите трябва да са толкова изразителни, че да са причина за ветровитото време. С други думи трябва да сте с хубаво извити мигли и с още по-добра спирала, която да ги уплътни. Има различни видове извивачки за мигли, така че не се страхувайте, че ще си отрежете без да искате миглите.

12. Слагате едни и същи цветове за вечерен и дневен грим

Опитайте нещо различно. Ако си падате по бежовите нюанси, пробвайте нещо ярко и изкрящо през деня, ако залагате на черния грим пробвайте нещо в неутрали. Разнообразявайте! Това е важно, тъй като така ще променяте излъчването на лицето си.

13. Слагате си твърде тъмно червило 

Червените и ярките цветове дават на устните илюзорна плътност. Тъмните цветове има опасност да накарат да изглеждат тънки и непривлекатлени.  Залагайте на лилавите и розови цветове, те ще придадат на устните по-сочен вид.

14. Ако прекалявате с молива за устни

Няма нищо по-страховито от моливът за устни да преобладава пред червилото! Това е нещо, което не трябва да се случва. Избегнете контраста, изберете молив за устни, което е максимално близо до цвета на червилото ви.

15. Контурирате само долния клепач

Това е ужасен моден гаф, който трябва да избягвате на всяка цена! Вместо да ви отваря очите този тип грим прави очите ви да изглеждат изморени, малки и с големи торбички под тях. Ако ви е трудно да се отървете от този навик, просто контуритайте и двата клепача.

 грешки при грима бежов лак устни

16. Слагате си твърде много черен молив

Това е ужасен навик от гимназията, която през годините вече трябва да е изчезнал. Черните драматични очи ни привличат независимо от годините. И все пак да отбележим, че има разлика между опушен грим и очен грим тип „панда“. Второто не трябва да се случва!

17. Забравяте да хидратирате

Много често проблемите ни идват от неправилно хранене и недостатъчно приемане на течности. За да имате добра и еластична кожа, трябва да пиете поне литър и половина вода през деня и редовно да нанасяте кремове на лицето си, за да изглежда кожата тонизирана.

18. Слънцезащитен фактор

Едно от нещата, които най-много вредят на кожата са UV лъчите. Вярно е, че не са най-привлекателните продукти, но без тях по-добре да стоите под сянка. Най-добрите продукти, които можете да използвате са с вградени SPF фактор, който предпазва кожата на лицето и ръцете.

19. Забравяте да ексфолирате 

Много е важно за кожата от време на време да се освежи като се ексфолира. Заедно с хидратирането на лицето, също така трябва да се ексфолира, за да се отървете от мъртвите клетки на кожата и остане само една гладка повърхност, върху която да се нанася грима. Този процес трябва да бъде направено най-малко веднъж седмично, но мазната кожа е хубаво да се изчиства 3-4 пъти седмично.

20. Един и същ фон дьо тен през цялата година

Кожата на лицето си сменя цвета през топлия сезон, тъй като хваща тен. Логично е, през лятото да използвате поне един тон по-тъмен фон дьо тен, а зимата да минете на по-светъл, тъй като загарът малко по малко изчезва.