Грим

Какъв цвят червило да носим…и защо

червило

Знаем ли все пак какъв цвят червило да носим, за да изглеждаме възможно най-добре?

Съвременният свят, който е обсебен от постигане на красота и съвършенство във всичките му форми, козметичната индустрия предлага разнообразие от продукти за грижа за кожата и за прикриване на недостатъците й. Наличието на безброй видове и нюанси на гримове и червила предоставя възможност за изобилие от избори, а това донякъде създава условия за объркване относно откриването на най-подходящите цветове. И макар да звучи съмнително, намирането на идеалния грим изисква единствено познания за индивидуалния цвят на кожата. За всеки тен има определен тон от пъстрата палитра, който й подхожда най-добре, така че ако някоя от вас, дами, не е съвсем сигурна дали използва червилото, което подчертава по най-ласкателния начин кожата й, тук ще открие цялата информация в помощ по въпроса, от която се нуждае.

Какъв цвят червило да носим

червило

Определяне на отенъка на кожата.

Откриването на полутоновете на кожата е от основна важност при избора на идеалното червило. Отенъците на човешката кожа са: жълтеникав и топъл, розов и хладен или нещо неутрално и средно между тях.  За да определите дали полутоновете на кожата ви са хладни, топли или неутрални, погледнете вените от вътрешната страна на китките си. Сините или лилави вени показват, че вашият отенък е хладен, докато зелените вени принадлежат на дамите с топъл тен. Ако не сте в състояние да разчетете дали вените ви са сини или зелени, възможно е да имате неутрален тон и да отговаряте както на хладни, така и на топли цветове. Дамите с маслинова кожа често имат неутрални нюанси. Друг начин, който може да използвате, е  като идентифицирате как кожата ви изгаря на слънце. Хората с повече меланин получават по-лесно златист тен, докато тези със студен отенък изгарят или изобщо не могат да хванат тен. Ако всичко останало е неуспешно, можете също да видите дали кожата ви изглежда по-добре със златни или сребърни бижута, за да определите вашите полутонове. Ако имате топъл тен, ще изглеждате по-добре със златни бижута, а ако имате хладен тен, среброто ще бъде по-ласкателно за вас. Неутралните нюанси могат да носят и двете, и да изглеждат страхотно.

червило

Намиране на подходящите нюанси според отенъка на кожата.

Отенъкът на кожата ще окаже влияние върху това кой цвят червило ще стои най-добре върху устните ви. За постигане на най-впечатляващи резултати е добре да се фокусирате именно върху подобни нюанси. Като цяло, дамите с хладен отенък на кожата ще изглеждат най-добре с хладните нюанси на червилата, като тези със сини или лилави тонове и класическо червено червило. На жените с топъл отенък на кожата, от друга страна, най-добре ще им стоят топлите нюанси, като например прасковени и оранжеви тонизиращи червила. Тези с неутрален отенък, като например с маслинен тен, имат достатъчно късмет, за да изглеждат чудесно както с топли, така и с хладни цветове на червилото.

След като определите отенъка, остана само да откриете и определите тона на кожата си. Всичко, което е необходимо за тази цел, е бърз поглед върху тонуса на кожата, за да откриете идеалния си нюанс на червилата. За да определите тонуса на кожата, проверете лицето си на естествено осветление без грим. Концентрирайте се върху кожата около челюстта, за да намерите тонуса си и да решите дали кожата ви е бледа, светла, средна или жълтокафява (или тъмна). Веднъж, след като опознаете както отенъка си, така и тена на кожата си, избягвайте цветовете, които се сблъскват с тях и намерете най-ласкателните нюанси. Всичко, което трябва да направите, е да следвате ръководството по-долу и скоро ще разберете какви червила са задължителни за вашата чанта с гримове.

червило

Най-подходящото червило за бледа кожа.

Бледата кожа изглежда почти прозрачна от време на време. Ако имате този тон на кожата, най-вероятно ще изгорите лесно и може да имате също така лунички и малко зачервяване. За дамите с такава кожа, червилата в розови, коралови, прасковени, телесни и бежови нюанси изглеждат най-добре. Докато все пак можете да опитате и с други нюанси, трябва да внимавате с червилата с твърде жълт тон, тъй като те могат да ви измият. Ако кожата ви е бледа и имате също така и хладен отенък, нюансите на мока, телесно и малиново ще изглеждат прекрасно върху устните ви. Дамите с бледа и топла кожа, от друга страна, ще изглеждат красиви с бледо розови и прасковени телесни цветове. Що се отнася до вечерния облик, бледите дами с хладен тен могат да опитат червило в цвят фуксия или червено червило със синкава основа, докато тези с топъл тен могат да разчитат на  оранжево.

червило

Най-подходящото червило за светла кожа.

Жените със светла кожа ще открият, че изглеждат малко бледи. Когато са изложени на слънце, те също ще изгорят, но след това може да получат приятен загар. Ако имате този тон на кожата, цветове на червилото като розов, розов бежов, коралов и прасковен са вашите ласкави избори. Подобно на бледите тонове на кожата, дамите със светла кожа също трябва да избягват цветовете с жълти и златни тонове. Вместо това, да търсят розови и тофи телесни нюанси. Ако предпочитате нещо по-пигментирано, опитайте розово-червено или червено коралово. Малиновото и моката може да работят добре за дамите с хладен тен. Ако имате топъл отенък, опитайте бледо розови и прасковени, както и оранжево коралови и кемъл-бежови цветове.

червило

Най-подходящото червило за среден тен на кожата.

Средните тонове на кожата са склонни да придобиват слънчев загар лесно и обикновено не изгарят. Те също така обикновено не са чувствителни. Ако това ви звучи именно като вашата кожа, помислете да опитате с розови, лилави и ягодови нюанси червила. По-специално, кафяво-лилавото е един прекрасен избор, а бежовото с меко розово е отличен нюанс за този тон на кожата. За дамите със средна кожа и хладен отенък, розовите и червените нюанси червило могат да бъдат допълнителен избор. За вечерния си облик, можете да опитате и червени червила с цвят на вино. Ако оттенъкът ви е топъл, от друга страна, опитайте оранжево-червени, мандаринени и дори медни и бронзови нюанси. Може да се изненадате колко прекрасно ви стои един от тези нюанси.

червило

Най-подходящото червило за жълтокафява или тъмна кожа.

Тази група обхваща както матовите, така и маслиновите тонове. Ако попадате в тази категория, рядко изгаряте на слънце и поддържате целунат от слънцето тен през цялата година. За дамите с такава кожа, избягването на кафявите и прекалено лилавите червила е добра идея, тъй като цветовете им могат да се сблъскат с този тен. Вместо това, трябва да опитате други цветове, като например коралово, дълбоки розови и оранжеви нюанси. По-специално, нюанси като оранжево-червено и мандариново изглеждат страхотно на топлия отенък, докато хладните нюанси по-добре отговарят на черешово червено и нюанси на виното. Що се отнася до дамите с маслинена кожа, които са склонни да имат неутрални нюанси, почти всеки нюанс на телесното, червеното, оранжевото и розовото ще изглежда добре върху устните им.

източник:thetrendspotter.net