пърхут

Неприятният пърхот се среща в косите както на жените, така и на мъжете. Ако сте забелязали неприятен сърбеж в скалпа и няколко бели люспи върху раменете си, значи трябва да започнете методи за лечение, без да застрашите доброто състояние на прическата си. Но как да се отървете от пърхота и да запазите ярък цвета на косата си? Четете надолу.

Каквото и да мислите като начин за разрешаване на неестетическия проблем, в никакъв случай не купувайте от аптеката шампоан против пърхот. Много от тези продукти съдържат сулфати в тях. Ето какво ви трябва – обикновения ви шампоан за боядисана коса и шишенце с масло от чаено дърво.

Изстискайте в дланите си малко количество от шампоана. След това добавете и няколко капки масло и масажирайте нежно скалпа си с получената смес.  Отделете нужното внимание на всеки сантиметър от главата си и леко използвайте върха на пръстите си като инструмент за масажа. Оставете така косата си да престои за няколко минути. Докато сте в банята може междувременно да се погрижите за добрия си вид – да измиете лицето си, да обръснете краката си и т.н. След това изплакнете косата си с хладка вода и нанесете балсам за боядисана коса. По възможност оставете да изсъхне на стайна температура.

Този метод действа, защото маслото от чаено дърво има естествени антимикробни и антисептични свойства, които помагат при сухота и сърбеж. Когато се добави към  шампоан  без  сулфат, то носи голямо облекчение на скалпа, без да се налага да се жертвате своя цвят. Винаги разреждайте маслото с шампоан и внимавайте за количеството, което добавяте. То е изключително мощен продукт само по себе си и ефекта му може да бъде обратен при сушене на косата, ако е използвано в излишък.

 

източник: purewow.com