Всичко за косата

Маска с тривитаминол за коса

maska s trivitaminol za kosa

maska trivitaminol za kosa

Маска с тривитаминол за коса. Чудодейна съставка за здрава, гъста и дълга коса. Въпреки, че днес има много продукти и маски за красива коса на пазарa, за грижата за красотата използваме и някои натурални и ефективни методи, тествани дори и от нашите баби. Много от балсамите и шампоаните, купени от магазина, съдържат разяждащи химикали, скъпи са и на всичкото отгоре не дават резултатите, които обещават. Така че, в наш интерес е да не тровим косата си и не харчим стотици левова за това. Ето защо в много от случаите се обръщаме към някои домашни маски за коса, които наистина имат разтърсващ ефект.

Естествените съставки са най-добрите приятели на красотата! Точно за това, днес ще споделим с вас няколко много прости и лесни трикове, които са и най-добрите домашни лечения за косата, които спомагат за растежа и в същото време ви направят косата супер бляскава и гъста. Такава е полезната маска за коса с тривитаминол.

Ще имате нужда от:

  • 2 супени лъжици тривитаминол. 

Този продукт е богат на витамини D3, Е и А. Въпреки нестандартната съставка, той е предназначен за ветеринарна употреба и използването му просто чрез втриване в косата не вреди по никакъв начин на нея, но това е изключително важна, ако искате да стимулирате растежа на косата. В същото време тя възвръща блясъка, мекотата и здравината й.

  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • 1 жълтък на едно средно яйце
  • 1 супена лъжица бадемово масло
  • 1 супена лъжица ябълков оцет

Внимание: Винаги се тествайте за алергична реакция към съставките.

Разбъркайте добре, докато не получите еднаква консистенция.

Първо нанесете сместа от приготвената домашна маска с тривитаминол в корените на косата обилно. След това, нанесете останалата част от маската върху краищата на косата. Увийте косата си с найлонова шапка и след това с топла кърпа. Главата ви трябва да бъде топла, за да бъде в състояние да абсорбира добре всичките полезни за нея съставки. Когато кърпата изстине, това е знак, че е необходимо да я загреете отново. Най-добре е да се запази маската на главата за един или два часа. Използването й веднъж седмично е достатъчно, за да получите косата, която винаги сте мечтали. Вярваме, че два месеца са абсолютно достатъчни, за да се насладите на красива и здрава коса. Тази домашна маска за коса не може да ви навреди по никакъв начин.