mаска за коса с чесън

Тази маска за коса с чесън е подходяща за изтощена и падаща коса. Обикновено през есента много жени се оплакват от засилен косопад, които разваля красивите им прически и намалява обема им. Обяснението за това обикновено е това, че косата е в процес на обновяване или просто е изтощена от силното лятно слънце, солената вода, боядисването, пресата и сешоара.

Добре е причините да се елиминират веднага, за да се предприемат необходимите мерки и да се спаси добрият вид на косата, ето защо е препоръчително да се преустанови временно използването на преса, да се избягва нанасянето на продукти за силна фиксация и да се подстрижат връхчетата, за да се премахнат изтощените и нацъфтели краища на косата. Редовното нанасяне на домашни маски за коса с естествени съставки е силно препоръчително.

Чесънът е известен като природен антибиотик,  но освен в борбата срещу настинка, той ефективен продукт и срещу косопад. Добре е да се използва не върху чиста коса, а върху такава, която се каните да измиете. Направете си преди това домашна маска за коса с чесън по следния начин:

Обелете скилидките от една глава чесън и ги намачкайте. Поставете ги в тензух и стиснете така, че да изцедите сок, който да втриете в корените. Изчакайте минимум 2 часа, преди да измиете косата си.

Освен основна съставка, чесънът може да се включи като част от смес на няколко природни продукта в друга маска за коса. За видими резултати трябва да се нанася 5 поредни пъти непосредствено преди миене на косата.  За нея са ви нужни:

  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. сок от алое
  • намачкани скилидки чесън
  • яйчен белтък

В купа се смесват добре тези съставки и с получената смес се намазват корените на косата. След това отгоре се увива с кърпа. След 20-30 минути маската се отмива с топла вода. За още по-голям ефект може да я изплакнете с отвара от лайка и коприва.