kak da napravim datska plitka pricheska

Как да си направим датска плитка – лесна и ефектна прическа, с която повдигаме косата и оголваме привлекателно тила. Сега ще ви покажем колко бързо се получава това сплитане на косата на една страна. Подходящо и стилно решение както за ежедневна визия, така и за официален повод. Тези са ни от любимите, а на вас?

Как да си направим датска плитка в последователни стъпки

kak da napravim datska plitka stapki

1. Разделете косата, която е отгоре на темето, на три сектора.

2. Започнете с тези сектори да правите плитка, но вместо да поставяте страничните кичури над средния, плетете, като ги слагате отдолу.

3-4. След като направите две плетки, вземете сектор коса от страни и го прибавете към единия кичур. Тази коса ще кръстосате под средния кичур.

5-6. Повторете същото и с другата страна, като се стараете плетката да се получава стегната. Кръстосвайте секторите всеки път под кичура, който остава в средата.

7. Продължавайте да плетете плитката надолу, като редувате последователно страните. Опитвайте се да я изтеглите по посока на едното си ухо, за да стои леко на една страна.

8. Когато кичурите за прибавяне свършат и достигнете до нивото на врата, продължавайте да плетете косата до края на опашката.

9. Използвайте гумен ластик, за да закрепите плитката най-отдолу и да не се развали. Завийте края и го усучете няколко пъти. Закрепете с фиба, за да не пада косата надолу.

Красива и елегантна визия с вдигната коса

 

datska plitka pricheska

Ето как да си направим датска плитка само за 5 минути. Както сами се убедихте, тази прическа се прави изключително лесно. С повече упражнения ще ви отнема все по-малко време и усилия. Идеален избор за топлите летни дни. Практично решение за моментите, когато косата ви не е в най-добрия си вид.

pricheska vdignata kosa datska plitka