Прическа за момичета – интересни идеи с видео инструкции

прическа за момичета

прическа за момичета

Идеи за интересна прическа за момичета за всеки ден, придружени с нагледни инструкции стъпка по стъпка. За много майки на дъщери, оформянето на различни детски прически е истинско удоволствие. Дългата коса предоставя много варианти за стилизиране на прически за деца, така че е нужно само да се отдели малко време и търпение, за да се получи по една интересна и различна прическа за дете всеки ден. И тъй като понякога, въпреки огромното си желание, майките имат нужда от помощ във връзка с измислянето или оформянето на детски прически за момиче, ние подбрахме една интересна колекция от 15 варианта, придружена с подробни и нагледни инструкции, която ще превърне избирането и стилизирането на детската коса в любимо семейно занимание и за двете дами.

Прическа за момичета за всеки повод

Прическа за първи учебен ден

прическа за момичета

Ще се убедите колко много прически за момичета изглеждат толкова ефектно, че е трудно да се предположи колко лесни са всъщност за пресъздаване. Тази прическа, например, може да издигне нивото на всяка ежедневна визия и да предизвика УАУ-ефект. Изглежда от една страна спретната и прилежна, защото не позволява на косата да пада пред лицето, а от друга е толкова интересна. Подходяща е за момичета, които водят активен начин на живот. Направата й отнема само 3-5 минути, а всичко необходимо, което трябва да си подготвите преди да започнете да я правите са: четка за коса, гребен с тънък накрайник, два дебели ластика за коса, шест малки ластици  и бутилка спрей. Ето и как да приложите техниката на стилизиране стъпка по стъпка, показана нагледно във видеото отдолу:

Прическа кок с плитки за официални поводи

прическа за момичета

Закачливите прически с плитки са любими на малките момичета. Те са чудесно решение през лятото за малките дами с дълги коси, които ще се чувстват много по-добре, ако носят прибрани и повдигнати прически, които да разхладят потните им вратлета. За тази прическа за момичета ще ви трябват: четка, гребен с тънък накрайник, ластик за коса и бутилка спрей. Времето, което трябва да отделите е около 15 минути. Ето и инструкциите как точно да я направите във видеото отдолу, където нагледно ще видите как се случва всичко стъпка по стъпка:

Прическа с плитки на опашка за ежедневието

прическа за момичета

Прическите на опашки са лесни, но опашките с акцент са нещо съвсем различно. Те могат да издигнат всяка детска прическа на едно съвсем ново ниво. Тази прическа за момиче съчетава четири тънки плитки и опашка. Времето, което ще ви бъде необходимо за да я направите са 5-10 минути. Пригответе си четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, 7-8 малки ластика за коса, 5 малки щипки за коса, 2 големи ластика и панделка. Ето и инструкциите как точно да направите прическата във видеото отдолу, където нагледно ще видите как се случва всичко стъпка по стъпка:

Прическа за момичета с пусната коса и плитка като ореол за романтична визия

прическа за момичета

Това отново е прическа за дълга коса, подходяща както за малки, така и за големи момичета. С нея те ще изглеждат като горски феи с ореол от датска плитка. Времето, необходимо за правенето на тази прическа за дете или за млада дама е около 3-5 минути. Пригответе си четка, гребен с тънък накрайник, ластик за коса и бутилка спрей. Вижте видео инструкциите по-долу как да я направите стъпка по стъпка:

Прическа с две плитки и панделки за детската градина

прическа за момичета

Това е прическа за средно дълга коса, която изглежда много симпатично. Това е от онези бързи и лесни прически, които може да направите в забързаните сутрини. Ще ви отнеме около 5-10 минути. Пригответе си четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, два малки ластика за коса и две панделки. Вижте техниката стъпка по стъпка във видеото по-долу:

Прическа за момиче с полу-прибрана коса

прическа за момичета

Има много прически за дълга коса, които показват дължината, но създават акцент във визията така, че да не изглежда обикновено. Падащата от двете страни на лицето коса може да се прибере на тила не с фиба, а с интересен акцент, направен от самите кичури. Тук е оформено едно сърце, което прави прическата подходяща за Свети Валентин или за ежедневието. Стилизирането й отнема около 3-5 минути. Предварително си подгответе: четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, два малки ластика за коса и лак за коса по желание. Ето и как точно се прави:

Усукана прическа за средна коса за училище

прическа за момичета

Освен за дългите, има много интересни опции за стилизиране на прически за средно дълга коса, така че не се притеснявайте, ако дъщеря ви все още няма достатъчно дълга коса, на която повечето прически ще изглеждат по-добре. Всички знаем, че прическите на две опашки са запазена марка за малките момичета, но те могат да изглеждат още по-добре в такава ъпдейтната версия, нали? Тук техниката е с връзване на косата на малки възели, а времето, необходимо за пресъздаването й са 3-5 минути. Пригответе си: четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, два малки ластика за коса и две еднакви панделки. Ето й метода на стилизиране, показан подробно във видеото по-долу:

Прическа с плитка на една страна за летните игри

прическа за момичета

Прическите с плитки са най-подходящи за лятото. В тази прическа са съчетани датска плитка и обикновена плитка, а сплитането отнема само 3-5 минути. Подгответе си: четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, три малки ластика за коса и лак за коса. Вижте след това какво да правите:

Прическа с плитка и панделка от коса

прическа за момичета

Преди няколко години навлезе модата да се правят панделки от коса, които изглеждат много очарователно. Тази интересна прическа с полу-прибрана коса включва панделка, плитка и рибена опашка. Колкото и сложна да изглежда на пръв поглед, тя ще ви отнеме само 8-10 минути. Подгответе си: четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, два малки ластика, един голям ластик, 4-6 фиби, спрей вакса или лак за коса и следвайте видео инструкциите:

Прическа за момичета на кок с панделка за специални поводи

прическа за момичета

Прибраните прически кок изглеждат много шик, дори и когато са направени с косите на малките момичета. Този кок с увит кичур и панделка може да се пресъздаде дори и върху влажна коса. Възползвайте се се от тази идея за случаите, в които не разполагате с много време за сушени и оформяне на детската прическа. Вижте как точно може да направите тази прическа за момиче в домашни условия:

Прическа с панделки и тънка плитка

прическа за момичета

Тази момичешка прическа е толкова симпатична и впечатляваща, че малката ви принцеса ще се влюби в нея, както и във вниманието, което ще получи, когато е с нея.Тя може да се направи както на дълга, така и на средно дълга коса. Изгледайте видеото по-долу, за да видите как и вие сами ще успеете да я пресъздадете в къщи:

Прическа с корона от усукани кичури

прическа за момичета

Тази прическа за момичета е много подходяща за пролетта и лятото, когато може да добавите малки свежи цветя в косите на дъщеря си. Подходяща е за малки дами с дълга или средно дълга коса. Необходими са ви няколко фиби и няколко малки ластика за коса. И никакви фризьорски умения! Вижте само колко лесно се получава:

Прическа за бал

прическа за момичета

Кой е казал, че всички прически за бал са сложни и скъпи? Тази, например, отнема само 2-3 минути. Освен за завършване, тя е подходяща и за балет, сватба и друг формален повод. Изберете подходящо бижу за косата и си пригответе четка, гребен с тънък накрайник, 2 малки ластика за коса, 3-4 малки фиби, бутилка спрей и лак за коса. Ето и стъпките, които трябва да следвате:

Интересна прическа с прибрана преплетена коса

прическа за момичета

Плетенето на косата в тази прическа за момичета напомня за плетенето на кошници. Признайте, че ви е интересно да научите как се получава на практика. Всъщност, отнема около 8-10 минути и изисква четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, един малък ластик за коса, 4-6 фиби и лак за коса по желание. Ето и как се прави стъпка по стъпка:

Прическа за момичета с кръстосани плитки

прическа за момичета

Има толкова много прически с плитки и всички те са подходящи за момичета с по-къса или по-дълга коса. Тази тук напомня малко за коледен венец, така че може да я направите за Коледа, както и за всеки друг ден, когато детето ви има спортни мероприятия, гимнастика или танци. Макар повечето варианти с плитки да са предимно лесни, тази е по-скоро трудна, защото изисква повече прецизност. Времето, което ще ви отнеме стилизирането на косат е 5-7 минути. Пригответе си:  четка за коса, гребен с тънък накрайник, бутилка спрей, 2 малки ластика за коса, един голям ластик, панделка и лак за коса, а след това следвайте внимателно инструкциите във видеото:

източник:cutegirlshairstyles.com