Всичко за косата

Прически за жени над 40 години

pricheski za jeni nad 40

Модерни и стилни прически за жени над 40 годишна възраст.

Всички дами над 40 могат да постигнат шик и младежки дамски прически, които по никакъв начин да не ги карат да изглеждат така, като че ли искат отново да са на 21. Напредването на възрастта е неизменен процес, който трябва да се посрещне по достоен начин. Очарованието на зрелостта предлага възможност да се носят различни дължини и начини за оформяне на лесни прически, с които дамите да изглеждат повече от привлекателно и свежо. Отново използвахме за пример известните красавици, които имат възможността да бъдат обгрижвани и съветвани от най-добрите стилисти и коафьори в света. Вижте ги и изберете най-подходящата за вас!

Прически за жени над 40 години

pricheski za jeni nad 40

Има ли дама, която да не иска да прилича поне малко на Анджелина Джоли? Жените, които все още желаят да носят прически за дълга коса могат да постигнат подобна мека, игрива визия с по-дълги слоеве, текстурирани в краищата, които ще придадат движение и обем.

pricheski za jeni nad 40

Дълга и рошава коса.

Когато имате дълга коса, меките и текстурирани слоеве в предната част около лицето като на Хайди Клум ще ви придадат младежки и ласкав вид. Освен това ще имате и анти ейджинг обем в корените. Финалният успешен щрих в този вид прически за средно дълга коса е разделеният на една бретон.

pricheski za jeni nad 40

Прическа боб с почти еднаква дължина.

Този лъскав и пригладен стил е подходящ за дами с фина коса. Прическата на Дженифър Конъли изглежда като стилна прическа каре, но ако се вгледате внимателно ще забележите, че има деликатна разлика в дължината от едната и от другата страна. Дължината на ключица е от ключово значение при тези прически за средно дълга коса.

pricheski za jeni nad 40

Гладка прическа боб.

Мекият и текстуриран боб е новият периметър на Дженифър Анистън. За да се оформи полираният вид на тази прическа е отнета тежестта от краищата. Трябва да признаем, че този вид е подходящ както за официални прически, така и за ежедневни, без да изисква много усилия за поддръжка.

pricheski za jeni nad 40

Супер дълга прическа.

Дългата и здраво изглеждаща коса е един от активите на София Вергара. Може да постигнете визия като нейната, ако имате гъста и дълга коса – права или чуплива. Оставете кичурите около лицето с дължина до ключицата и ги завийте навън. Останалата част е небрежно навита на хлабави къдрици в краищата, за да добие леко разрошен и естествен вид.

pricheski za jeni nad 40

Разрошена прическа каре.

Къси прически като на Кейт Бланшет с дължина до брадичката и дълги пластове също ще бъдат сред готините прически за жени над 40. Формата позволява постигане на обем в долната част, докато горната остава гладка.

pricheski za jeni nad 40

Мек бретон.

Ако искате да промените драматично визията си, но без да се лишавате от дължината на косата – отрежете си бретон, Направете чертата точно по линията веждите, за да постигнете младежки и свеж вид като на Дженифър Гарнър, но в краищата нека да остане по-плътен.

pricheski za jeni nad 40

Къса текстурирана коса с бретон.

Вариант на всички любителки на прически за къса коса. За да постигнете визия като на Хали Бери, оставете горната част на темето по-дълга, а около ушите и отзад нека да е много къса и изтънена. Бретонът е дълъг и неравен, леко на една страна и падащ пред очите.

pricheski za jeni nad 40

Дълга и къдрава.

За да постигнете обемни къдрици като на Мини Драйвър, които никога няма да изглеждат плоски и смачкани, подстрижете косата на пластове. Трябва да се спази точното съотношение на средно дълги към дълги кичури, за да се получат живи и подскачащи къдрици.

pricheski za jeni nad 40

Дълга прическа каре на пластове.

Прическата боб на Мишел Обама е очарователна и мека. Тя отваря и удължава лицето и ако искате да я имате, помолете фризьора си да ви подстриже косата над раменете и да остави дълги пластове, особено около лицето.

източник:bhg.com

Inline
Inline