лесен маникюр в домашни условия

Всяка дама може да си направи лесен маникюр в домашни условия. Открихме, че не е задължително всеки път да губим време в салони, при положение, че можем да се справим сами. А и не всяка от нас има достатъчно средства за това. Той винаги е красив, но нека не подценяваме и собствените си умения. В снимките, които сме ви подготвили ще видите вдъхновяващи идеи. Подгответе си несесер с всичко необходимо за поддръжката и почистването на ноктите ви и сме сигурни, че красивият маникюр скоро ще озари ръцете ви. Не забравяйте да си купите и крем за ръце. Сухата кожа няма да бъде в добро съчетание с изящните ви нокти. Добре е да се погрижите и за нея.

Лесен маникюр в домашни условия

лесен маникюр в домашни условия

Лесен маникюр в домашни условия е възможен, само ако сте се снабдили с необходимите материали, продукти и инструменти за поддръжката на ноктите ви. Може да ви се наложи да похарчите малко повече пари, но със сигурност ще ви бъдат полезни дълго време. Ще имате нужда от лакочистител, памучни тампони за грим, ножичка за кожички (не се режат с нокторезачка), обезмаслител за нокти, дезинфектант за металните ви принадлежности, масло за омекотяване на кожички, груба пила за нокти, полираща пила за нокти, крем за ръце и кожички, лак за нокти в избран от вас цвят, база за лак, топ лак за нокти. Ако нещо сме пропуснали, но вие решите че имате нужда, не се колебайте да си го купите.

Лесен маникюр в домашни условия – стъпка по стъпка

лесен маникюр в домашни условия

Лесен маникюр в домашни условия можете да си направите само в няколко стъпки. Никой не се е родил научен, така че просто ги следвайте и скоро ще бъдете изненадани от чудесния вид на ноктите си.

1. Почистете ноктите си от стария лак за нокти с помощта на памучно тампонче и лакочистител.

лесен маникюр в домашни условия

2. Изрежете ноктите си до желаната от вас дължина и ги изпилете в любимата си форма с по-грубата или по фината пила (в зависимост от това колко искате да ги скъсите). Ако сте използвали по-грубата, премахнете закачащите и остри ъгли от тях с помощта на по-фината.

3. Полирайте ноктите си отгоре.

лесен маникюр в домашни условия

4. Накиснете ноктите си за няколко минути (5 до 10) в съд с топла вода (не гореща) и няколко капки сапун.

лесен-маникюр-в-домашни-условия

5. Почистете кожичките си. Намажете ги с олиото за кожички около ноктите и в горния им край, там където излишните кожи имат способността да полепват. С помощта на инструмент за избутване ги премахнете. С другата ножичка изрежете страничните.

6. Подсушете ги изчакайте 30-40 минути да възвърнат нормалната си форма, защото когато са мокри те се разширяват и “подуват”.

лесен-маникюр-в-домашни-условия

7. Нанесете обезмаслител за нокти.

8. Ред е на базата за лак.

лесен-маникюр-в-домашни-условия

9. След нея нанесете любимия си лак.

10. Върху него топ лакът.

лесен-маникюр-в-домашни-условия

11. Намажете ръцете и ноктите си с крем за ръце. Готово!

лесен-маникюр-в-домашни-условия