lak spored cveta na kojata sin

Лакът за нокти не се съчетава само с облеклото или с настроението. Ще ви покажем как да изберете подходящ лак според цвета на кожата, защото тя също влияе на начина, по който изглеждат ноктите ви. Намерите ли правилният цвят, ноктите ви ще изглеждат безупречно. С цвета на лака можете да придадете изтънчена, шик или закачлива визия. Той често е сезонен. Лятото и пролетта цветовете са по-свежи, дори неонови за по-плажно настроение. През есента и зимата са по-тъмни и металически.

Как да изберем подходящ лак според цвета на кожата

lak spored cveta koja sin bql

Освен различните сезони обаче, всяка кожа има своята подходяща цветова палитра, която се съчетава най-добре с нея. Някои цветове могат да изглеждат перфектно на ръцете на ваша приятелка, а върху вашите нокти да ви се струват ужасно. Точно кожата е причината.

За бледа кожа:

Цветовете, които са като горски плодове са топли и са подходяши за бледа кожа. Карат ноктите да изглеждат като бижу.
Класическото червено винаги напомня за “дамата в червено”. То също е добър избор за изключително светла, много бледа кожа. Изглежда съблазнително и се балансира идеално със светлината.
Кораловите цветове стоят много красиво на кожа 1-2 тона по-тъмна от най-светлата.
Металическите цветове са лъскави и блестящи. Правят чудеса върху ноктите ви. Златистите нюанси ще придадат тонус на кожата ви и ще подчертаят естествената и красота.
Горещите неонови цветове са също подходящи,но само през топлите месеци от годината. Опасяваме се, че ще изглеждат вулгарно през есента или зимата.
Светло сините цветове са невероятно красиви върху бледа кожа. Способни са да подчертаят свежата кожа без да изглежда замръзнала.
Зелените цветове са доста деликатен избор. Не всяко зелено стои добре върху бледа кожа. Избирайте нюанси, които напомнят за борова гора. Ако са матови също няма да сгрешите.
Неутралните нюанси също имат своя чар. Лаковете в светло розово, почти прозрачно или бежово правят доста естествена визия на ноктите ви. Подходящи са за ежедневна и неангажираща визия.
Избягвайте тъмните цветове (черно, тъмно синьо), както и носенето на жълто или оранжево.

За всяка кожа има подходящи цветове лакове

lak nokti koja tamna oranjev

Избирайки подходящ лак според цвета на кожата, няма как да останат незабелязани нежните ви женствени ръце. Продължаваме с по-тъмните нюанси на кожа.

За кожа с цвят на зехтин:

По-тъмните тонове на цветовете като горските плодове са много красиви върху такъв тип кожа. Изглеждат бляскави.
Червеното е най-подходящо когато е на границата между оранжево и червено. Добавят великолепен облик на целия маникюр
Кораловите цветове са интересен избор, но нюансът, който напомня за пъпеш е най-добър. Прави ноктите да изглеждат по-млади и свежи.
Като че ли има някакво електрическо привличане към неоновите цветове. Лимоновото жълто носи доза вдъхновение за летните месеци и освежава ръцете.
Сините лакове са подходящи за кожа с цвят на зехтин, само когато са аквамарин. Тези нюанси напомнят за лекия морски бриз и носят спокойствие на всеки, който се загледа в ноктите ви.
Средните тонове на зеленото не са за подминаване. Изберете цветове, които ви напомнят за свежо тревисто поле.
Ако неутралните цветове са ви любими, не се отказвайте от тях. Тъмно сивото е красиво върху такъв тип кожа. Не си позволявайте шоколадови цветове обаче.
Избягвайте ярко оранжево, розово, лилаво, бронз и твърде бледите пастелни тонове.

За тъмна кожа:

Пурпурните ягодови цветове, както и цвят аметист изглеждат безупречно върху тъмна кожа. Бихте могли да постигнете доста луксозен ефект.
Червеното… ах тези вечни червени цветове. Средните нюанси са най-подходящи за такъв тип кожа.
Розово-кораловите цветове са друг подходящ избор. Ще създадат прекрасен контраст без да има сблъсък на цветове между ноктите и кожата.
Топлите оранжеви неонови цветове ще ви размечтаят за ваканции около Карибско море. Няма да сбъркате с тях.
Зеленото може да стои доста загадъчно на тъмни ръце. Прекрасно се съчетават бледите нюанси.
Шоколадовите цветове се съчетават много хармонично с тъмна кожа. карат я да изглежда по-дълбока и подчертават естествената и красота.
Избягвайте сребърният цвят, бяло, жълто, оранжево, крещящи неонови цветове и бледите пастелни тонове.