Маникюр

Модерен маникюр – синьо око върху ноктите

manikiur

Модерен маникюр – талисман със синьо око върху ноктите.

Актуалните тенденции сред интересните видове различни маникюри ни предоставят възможности да рисуваме върху ноктите си какво ли не. Вероятно сте виждали този символ, познат под имената  al-ḥasūd, malocchio, окото на Назар или синьото око, както и значението му. Произходът му е неизвестен, но се предполага, че е свързан с всевиждащото око на Хорус, а други го наричат „Окото на Пророка“ или „Окото на Аллах“. То се разпространява през културите по света в продължение на векове. Назар бонджук е един от най-разпространените амулети в Турция, Египет, Армения, Иран, Сирия, Афганистан, Гърция, Кипър и АзербайджанСмята се, че синьото стъклено око вижда цялата лошотия около нас и е в състояние да я прогони, ето защо често може да се види като талисман в домовете, колите или офисите, където да предпазва от уроки.

Носенето на талисман е предназначено да предпазва от нещастие и независимо дали вярвате в това или не, трябва да признаете, че версията на носенето му като декорация върху ноктите е по-готина от тази да бъде върху гривна или  ключодържател.

Модерен маникюр –  окото на Назар върху ноктите

manikiur

Ето една свежа идея за летен маникюр в кралско синьо с акцент под формата на око като декорация върху един от ноктите. По този начин вашият амулет ще ви пази постоянно, защото окото на Назар ще се „взира“ директно към зложелателя, като по този начин ще отблъсква негативната сила, заложена в погледа му.

manikiur

Ето един нежен и изтънчена начин за любителите на френски маникюр да последват тази тенденция. Това е една от ефектните идеи за маникюр, която ще допадне на всички, които нямат време и средства за маникюрист и предпочитат лесен маникюр, който да си направят сами.

manikiur

Ето още един вариант за маникюр в домашни условия, за който са нужни само три цвята лак за нокти и малко умения. Това е чудесно решение за маникюр за къси нокти, който да изглежда семпло, но интересно. Разгледайте и останалите предложения за красив маникюр със синьо око, който определено ще привлече погледите – били те позитивни или негативни.

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

manikiur

 

 

manikiur