По женски

Как да не ни изиграят в любовта

любовта

Как да не ни изиграят в любовта? Как да допуснем нов човек до себе си, без да повтаряме старите грешки? 

Всички жени, които са били наранявани някога от мъжете след време са по-внимателни и не си позволяват да изглеждат уязвими пред новите гаджета. Те използват всичко, дефинирано като „грешка“ за житейски урок, който за в бъдеще да не повтарят. И все пак, каквото и да ви се е случило или да не ви се е случило в отношенията със силния пол е добре да вземете в предвид някои основни неща, които да внимавате да не допускате, за да не се почувствате изиграна.

Единственият начин, по който ще откриете отново любовта е като оставите сърцето си отворено. Приемайте хората такива, каквито са и не се страхувайте да се запознавате и да общувате с нови мъже. Не забравяйте през какво сте преминали, но мислете, че всичко, което ви се е случило, е част от един голям план, чиято цел е да станете по-силна, по-уверена в собствените си възможности и по-осъзната относно нещата, които желаете и не бихте могли да толерирате.

Нормално е да има моменти, в които да се чувствате уморени от това да инвестирате времето и енергията си в грешния човек, за да се окажете на края разочарована, наранена и с празни ръце. Отново. И след време да се преборите да намерите отново спокойствие и щастие в живота си. И няма да допуснете да се появи отново някой, който да оплеска отново всичко, нали?

Но, в същото време не искате да се откажете от така жадуваната любов. Иска ви се да срещнете подходящия мъж – онзи, който ще ви накара да се почувствате предизвикана, вдъхновена и обожавана. Но се страхувате от това. Защото след всичко, през което сте преминала, не сте сигурна как да излезете на среща с мъж, без да се почувствате изиграна по един или друг начин или да пропилеете ценно време в неподходящата му компания.

Как да започнете да излизате отново, да се отворите за любовта и да ви се случат всички онези прекрасни неща, за които мечтаете, но същевременно да предпазите сърцето си и душевния мир, който създадохте с много усилия?  Ето и отговорите:

Как да не ни изиграят в любовта

  • Избягвайте срещи с мъже, които очевидно имат ниско самочувствие.

Ако той не може да цени и обича себе си, най-вероятно няма да може да цени и обича и вас.

  • Уверете се, че имате еднакви ценности относно семейството и взаимоотношенията.

Вижте отблизо живота, който си е създал. Има ли здравословни и продължителни отношения с приятелите и семейството си? Умее ли да поема отговорности и да управлява финансите си? Уверете се, че животът му върви гладко, преди да го поканите в своя.

  • Не приемайте лошото му поведение.

Мислете за лошите начини на поведение, които са ви наранявали в миналите връзки и ги запишете. Дали бившите ви не са били пасивно-агресивни, негативни, критични, некомуникативни или студени типове? След това, ако забележите, че настоящото ви гадже повтаря някоя от грешките на предишните, го помолете да спре. Ако не иска или не може – продължете да търсите. Вие заслужавате добро отношение.

  • Обръщайте внимание на действията, не на думите му.

Действията говорят по-красноречиво дали и доколко го е грижа за вас. Дали винаги намира време за вас? Дали поддържате комуникация, докато сте разделени? Дали спазва обещанията, които ви е дал? Помислете добре. Един приятел, който е замислен, грижовен, щедър, последователен и мил някой ден ще бъде съпруг, който е замислен, грижовен, щедър, последователен и мил.

  • Уверете се, че ви включва във всички аспекти на живота си.

След време, той би трябвало да започне да приеме това, че ще присъствате за в бъдеще във всеки аспект от живота му, без изключения. Да ви покани в тях, да ви покаже  работното си място, да ви запознае с приятелите и роднините си. И да го прави с гордост, че сте до него.

  • Уверете се, че наистина е влюбен.

Ако един мъж е влюбен във вас, той ще ви превърне в свой приоритет. Той ще иска да прекарва възможно най-много време с вас, ще прави нещата, които знае, че ви радват и ще ви казва всичко, което харесва във вас. Няма да ви се налага да се чудите какво изпитва или да чакате да се обади. Теглете чертата – ако е влюбен, ще го знаете, ако не е – ще намерите някой друг.

  • Бъдете свой адвокат.

Ако нещо ви притеснява, кажете си. Ако той отхвърли чувствата ви или започне да се защитава – това е червен флаг. Излизайте само с някой, който е в състояние да оцени собственото си поведение и да направи промени, когато е необходимо. Такъв, който цени чувствата ви и поправя грешките си.

  • Не бързайте да спите с него.

Изчакайте, докато отношенията ви създадат една емоционална интимност. Правилният мъж ще изчака, докато сте готова за физическа интимност.

  • Уверете се, че се чувствате спокойна и щастлива, когато сте с него.

Ако сте стресирана, неспокойна или трябва да се съобразявате постоянно с него, вероятно нещо не е наред. Доверете се на усещанията си и ако има повече негативни, отколкото позитивни емоции от срещите ви, значи е по-добре да ги приключите.

Когато сте в правилната връзка, ще се чувствате удобно, спокойно и щастливо.

 

източник:popsugar.com