obleklo za rabota v ofis

Освен, ако не работите в ултра-консервативна среда, идеята за приемливи визии за офиса, се е променила през годините. Денимът от улицата е навлязъл и в работната среда, костюмите не са задължителни, а с отворените обувки, не идва и краят на света за жените. Все пак отивате на работа заради своите способности и качества, а не заради дрехите си. И все пак офисът е мястото, което посещавате всекидневно, а не дискотеката, така че е редно в гардероба ви да фигурират повече подходящи за работа облекла.

Разбираме, че искате да се различавате от тълпата, но голямата офис джунгла не е място за експерименти. Вместо това, можeте да изпъкнете като смесите правилно материи и цветове и да акцентирате с подходящи подбрани аксесоари.

Топ неподходящи визии за офиса

nepodhodqshti vizii za rabota

1. Всичко, което е толкова късо, че бихте го носили само в Слънчев Бряг

На първо място трябва да внимавате с дължините. Утра-късите шорти са весели и привлекателна през лятото, но предимно на плажа и за разходка. Освен, ако не желаете да оставите в съзнанието на колегите си вида на добре оформените си задни части, няма защо да се носят прекалено къси панталонки и поли. Задръжте дължината на полата си скромна (да се чете – елегантна). Нямаме предвид да се дегизирате от глава до пети, а да заложите на златното правило – до, под, над 3 пръста – от коляното. Оставете късите поли и прилепналите рокли за вечерни излизания.

ofic obleklo nepodhodqshto

2. Много големи деколтета, прозрачни материи, гол гръб и презрамки.

Дами, нека се замислим за момент. За какво ви е да си слагате каквото и да е, което показва повече плът от обикновена блуза без ръкави? Подобен избор на тоалет ще накара да сте в устите на хората не по добрия начин и винаги ще засенчва работата, която сте свършили. Като цяло, избягвайте неща, които задължават сутиени без презрамки, залепващи силиконови чашки или въобще нещо без сутиен!

3. Брокат, пайети или супер модерни неща

Освен, ако не работите в моден офис (да знаем, ние сме привилегировани), в повечето работни места ще гледат странно на колекцията ви от кроп топове и кожени панталони. Още по-малко ще приемат страхотната ви пайетена пола и елегантния комбинезон, камо ли разкъсаните дънки. За жалост тези неща трябва да останат извън офис облеклото.

paieti i crop top za ofic obleklo

4. Всичко, което крещи – НЕБРЕЖНО!

Найкитата, клиновете и разните части от анцузите са абсолютно неподходящи за офиса облекла. Със сигурност трябва да ги зачеркнете от идеята да ги носите на работа, разбира се, ако работата не вие е на дивана вкъщи. Знаем, че са удобни, но дори, ако сте с диплома от Харвард, едни хубави ушити по мярка панталони и високи токчета ще всеят повече респект в колегите ви. Оставете чехлите за баня пред входната врата, като тръгвате за работа.

kakvo da ne nosim v ofisa

Неподходящи визии за офиса или непрофесионалният вид на работа

nepodhodqshti ofis vizii

5. Дрехи, които бихте носили и на сватба, дискотека или тропическа ваканция

Обожавате колко добре ви стои леопардовата рокля без презрамки? Чудесно! Сложте си я събота вечер, като излизате с приятели, а не понеделник сутрин за офиса. Харесват ви флоралните мотиви на овърсайз ризата? Носете я на плажа през уикенда. Същото се отнася за роклите, които бихте носили на сватба – неподходящо е за работа.

nepodhodqshto obleklo za ofis zaeshki ushi

6. Неща, които бихте носили като част от хелоуински костюм

Едно голямо НЕ на мрежестите чорапи. Гетите, боата от пера, налудничави шапки или каквото и да е винилно. Може да сте голям фен на Wonder Woman, но оставете костюма и за празника на Вси Свети.

nepodhodqshti pricheski za ofis

7. Фрапиращ и ярък грим

Знаете ли, че в някои супер-консервативни офиси имат и ограничения, когато става въпрос за цвят за лак за нокти, които жените могат да носят? Дори и ако вашият офис не е толкова строг, модерните решения като да боядисате косата си синя, ако не сте били наети със синя коса, ярко оранжевият маникюр, зеленият грим на очите и неоновото червило, нямат място в най-типичните офиси. Макар и да мислите, че е важно чрез външността си да изразите себе си, тези избори ще ви открояват в работата, но заради съвсем погрешни причини. Има голяма вероятност да накарат по-възрастните от вас колеги, да ви гледат с лошо око и да ви мислят за неадекватни в работата. Има вероятност някои от тях да ви мислят просто за „онова странно момиче от маркетинга“.

nepodhodqshta ofis pricheska

8. Неща, които издават хигиенните навици

Хората от работа не трябва да знаят, че сте си взели душ преди да отидете към офиса, за това винаги си изсушавайте косата преди да тръгнете натам. Дори и ако мислите, че е ОК да се разхождате така, влажната коса се възприема за твърде личен и немарлив жест. Друго, което е хубаво е да не правите е да се заливате с цялото шишенце парфюм. Напръскайте се скромно. Неуместно е да се потапяте целите в някой аромат, дори ако е скъп. Не е нужно колегите ви да ви миришат по цял ден. А и миризмите са относителни. Как ще ви хареса, ако съседката ви по бюро всеки ден ви кара да усещате миризмата на най-непоносимия ви парфюм?

9. Откажете се от всичко, от което се вижда бельото ви

Това е ужасно неподходящо по очевидни причини. Сътрудниците (или който и да е в обществото) никога не трябва да виждат бельото ви, защото сте решили да отидете на работа с прекалено ниски или прекалено стегнати панталони.