Ревюта

Най-доброто от есен-зима 2015 Лондон

esen-zima-london-2015

Лондонската модна сцена е известна с нейните дръзки визи, рок дух и с бунтарско настроените си дизайнери, които стоят зад известните марки. След нюйоркската модна седмица е ред и на дъждовития и мъглив Лондон, където дрехите за есен-зима 2015 не са ни най-малко повлияни от мрачния климат на града. Много цвят и принтове струят от колекциите на лондонските модни гурута. Непокорният им дух се е отприщил в многопластови визии, микс от материи и асиметрия. Но все пак точно това очаквахме да видим от модната седмица в Лондон.

Колекциите за есен-зима 2015

esen zima vivienne westwood

Няма как да си представим модната седмица в Лондон без присъствието на най-пънкарската марка, помогнала да се даде старт на този стил – Vivienne Westwood Red Label. Ексцентричната дизайнерка, този път е заложила на много цветове, драперии и не е забравила за големите подплънки за рамене и този път. Вивиан не е забравила и за корените си. Пънкът е въвлечен с разрошените коси и бижутата в S&M стил.

Какво видяхме на подиума в седмицата на модата в Лондон

esen zima gareth pugh

Тъмният принц на модата Гарет Пю се е обърнал отново към мрачната си страна за вдъхновение. Единственият различен цвят от черното на подиума на Gareth Pugh са червените кръстове на лицата на моделите. В колекцията присъстват много кожени визии, много лъскави пайети, които изглеждат като черни игли върху тоалетите.

esen zima house of holland 2015

Хенри Холанд винаги е ултра-цветен и дрехите му са с много игрив дух. Този път дизайнерът за House of Holland есен-зима 2015 е избрал много разноцветни карета и райета. Грубите обувки в стил кубинка за станали емблема за колекциите му.

peter pilotto london moda podium 2015

Peter Pilotto за есен-зима 2015 са се върнали към учебниците по биология и са представили своите флорали по много научен и графичен начин. Рокли с много цвят и много асиметрия, използвани са бялото като основа за контраст с ярките, плътни нюанси на зеленото, синьото и жълтото.

erdem esen zima 2015 london

Erdem есен-зима 2015 ни предлагат изтънчена пищност в дантела, коприна и бродерии. Визиите от колекцията напомнят на  ренесансови градини – доза загадъчност и варации на лилавия цвят.

esen zima 2015 jw anderson

J.W. Anderson ни е подготвил принтове и страхотни ботуши, които са сбръчкани под коляното. Той се е спрял на 80-те и всичките му дрехи в колекцията крещят, че са част от тази ера.

esen zima 2015 roksanda

Rocksanda залагат на плътни материи и шалове с кожа, които са затегнати с колан над дългите палта.

esen zima 2015 simone rocha

Simone Rocha есен-зима 2015 е създала нежна и загадъчна визия на жената в дантела и принтове на дантела. Роклите й ни напомнят на династията на Тюдорите – буржоазни тъмни цветове с много настроения и с въздушна лекота. Но колекцията на дизайнерката е далеч от чувството на мрачност и депресия – с прозрачните материи и късите рокли, Роша е създала една колекция с нотка носталгия към романтиката на миналото.

esen zima burberry 2015

Burberry есен-зима 2015 са загърбили летните цветове като пастелните нюанси. Бялото и бежовото са се настроили изцяло в тъмната гама. Кристофър Бейли кръсти тази си колекция „Patchwork, Pattern & Prints“, в превод „Бъркотия, шарки и принтове.“

esen zima christopher kane

Другият важен Кристофър на британската мода е креативният дизайнер на Christopher Kane. Стегната и много привлекателна са дрехите за есен-зима 2015 на марката. Най-запомнящото и провокативно в колекията на дизайнера са принтовете на преплетените в различни любовни пози тела.

esen zima jonathan saunders 2015

Не можем да сме сигурни в какво емоционално състояние е бил Сандърс, когато е правил есенните дрехи за Jonathan Saunders. Цветовете в колекцията са психеделични, съчетани в класически силуети. 80-те са основното вдъхновение за дизайнера – пластмасовите рамки за очила, белите ботуши и полотата властват на дефилето.

esen zima mary katrantzou 2015

Колекциите на Mary Katrantzou са очаквани с нетърение, заради футуристичните й дизайни. И този път дизайнерката не ни разочарова – поли с грамадни дипли, дантела и дъждобрани с качулки и джобове с много цветни шипове.

esen zima topshop 2015

Topshop се бяха фокусирали върху еко-кожата в много различни цветове. Модели в поли с висока талия и едноцветни костюми се разхождаха по подиума на марката. Цялата колекция напомня на културата на 70-те и хипи вълната.

giles london sedmica na modata podium

Очевидно, Джайлс Дийкън се е влюбил в снимка на някоя дама от викторианската ера и платоничната му любов е родила тези женски визии на есен-зима 2015. Черни рокли, сака с панделки и бели жаба. И защото това не е достатъчно драматично, Дийкън е добавил и черни червила за една довършена визия. Колекцията на Giles има и светла страна, все пак дизайнерът знае как да създава красота. Другата част от дефилето представлява нежни рокли в най-изящните цветове.

london esen zima preen 2015

Викторианската ера също е главно вдъхновение за Preen есен-зима 2015. При тях моделите имат по-модернистичен и ежедневен туист. Бродерии от мъниста, плетени кроп-топове и ролки с кръстосани шевове.