Ревюта

Пищността на Roberto Cavalli есен-зима 2015

roberto cavalli esen zima 2015Roberto Cavalli есен-зима 2015 стартира с взимащи дъха тоалети! Горещи визии, пълни с леопардови принтове в различни големини. Колекцията, която се е фокусирала на котешките елементи в същността на една жена, извлича полза от ефекта, който оставя върху мъжете. Жената на италианската марка е дръзка и уверена. Но освен животинските десени, без които това просто нямаше да е колекция на Roberto Cavalli, се вижда и друга тема, която играе важна роля – пиратите. От ризите с рюш до моряшките поли, бродираните ризи, напомнящи на испанските гвардейци, Кавали превърна мъжките и груби визии в тоалети, които изкарват в нова светлина силата на женската красота.

На подиума на Roberto Cavalli есен-зима 2015

roberto cavalli esen zima 2015Изглежда, Кавали обича да смесва и да показва много крака, докато създава пищни рокли и поли. Може 2015-та да е обявена за годината на средната дължина на полата, но геният на италианския шик предпочита да се придържа към други тенденции. Вместо това, той вдига деколтета и реже полите късо до бедрата. Към тоалетите с черно-бялото каре са добавени ресни и пера. За Roberto Cavalli есен-зима 2015, дизайнерът не е забравил и за флоралните щампи, като е открил изобретателни начини да ги изтъкне, без да ги прави прекалено очевидни.

Колекцията Roberto Cavalli есен-зима 2015

roberto cavalli esen zima 2015Метални пагода копчета, много зашити пайетени мотиви, флорали като от династията Минг, криволичещи и хипнотизиращи бродерии, щампи върху избелели леопардови принтове, златни ресни на нефритена жилетка, изобилие от естествена коприна, която накрая се превърнаха в дълги изящни рокли, напомнящи бурните дълбини на моретата, хладните изгреви, огнените залези, които след себе си пометоха подиума във финала. Но това е потенциалната колекция, която ще успее да сключи сделката за продажба на компанията Cavalli. Тя си имаше своя запазен подчерк, която подчертава идентичността на марката. Най-очевидните са ръчната работа, но и неизбежните животински ефекти.  Хубавото е, че Кавали е клише, но е собствено клише. Ако погледнем от вътре-навън, тази колекция е успешна. Разширим ли референтната рамка, обаче,  оставаме с впечатлението, че на марката й трябва някаква промяна.

roberto cavalli esen zima 2015

roberto cavalli esen zima 2015

roberto cavalli esen zima 2015

roberto cavalli esen zima 2015

roberto cavalli esen zima 2015

roberto cavalli esen zima 2015

roberto cavalli esen zima 2015