зимен стайлинг

Зимен стайлинг от Русия. Как да се облечем за студената зима?

Може да не сте наясно колко Русия допринася за модната сцена. Не само със супермоделите си –  Наташа Поли, Наталия Водянова, Саша Пивоварова, но и с руските дизайнери, които представят колекциите си в Париж – Уляна Сергеенко и Аня Зюрова. И тъй като руските стил звезди са тема на разговори в през последните няколко години, то има още много от руската мода, която хваща обективите на фотографите. Mercedes-Benz Fashion Week Russia, която приключи миналата седмица, е доказателство за това. Решихме да направим една компилация от снимки из последните няколко сезона в Москва. Тъй като зимата там е мразовита, а рускините се славят със своят шикозен моден избор решихме, че има какво да научим от тях. Ето и няколко вдъхновяващи идеи как да се спасите от студа, но и да изглеждате бляскаво.

Зимен стайлинг от Русия

зимен стайлинг

Величествените руски традиционни шарки, разкошните цветове и бляскавия стил на царете имат своето влияние върху Парижките тенденции от десетилетия насам. Даваме само един красноречив пример –  приливът от емигранти, които пристигат във Франция в началото на революцията през 1917 г. включва Великият княз Дмитрий Павлович и сестра му Мария, братовчеди на цар Николай II. Дмитрий става любовник на Коко Шанел (и я запознава с руския парфюмерист Ернест Бо, който създава Chanel No 5), докато Мария вече обедняла се отдава на традиционната руска бродерия, която се оказва и основата на пролетната колекция на Chanel през 1922 г.

зимен стайлинг

Руските пухкави шапки се връщат през година по модните подиуми и всеки път са представени от нова модна къща, която е решила да даде на своите почитатели шанс, да се предпазят от лютата зима в красиви кожени ушанки. Кожата този сезон силно се толерира и можете да я откриете както върху шапки, така и върху ботуши, а най-актуални са чантите с кожа и с косъм.

Зимен стайлинг по московските улици
зимен стайлинг

Комбинацията злато и бордо няма как да не ви върне визуално в едно време на краен лукс. От великолепните рокли на дворянките до грандиозността на Ермитажа.

Вижте и други попадения на стрийт стайл фотографите.

зимен стайлинг

зимен стайлинг

 

зимен стайлинг

зимен стайлинг

зимен стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг