как да се обличаме за 2016

5 начина как да се обличаме по-добре през тази година!

КУПУВАЙТЕ ПО-МАЛКО

В името на околната среда, крехкия ви бюджет и защото най-вероятно имате достатъчно дрехи, които да носите до края на живота си. За 2016 нека бъдем по-разумни и купуваме неща, от които наистина имаме нужда. Как да прецените дали имате нужда от нещо ново ли? Ако можете да го комбинирате с поне 5 визии и е нещо, което няма да виси в гардероба след първото носене.

Бидейки ултра-селективни с вашия шопинг, вие ще се справите и по-добре с парчетата, които притежавате в гардероба си  – с по-малкото опции ще запомняте по-лесно какво имате в гардероба и съчетаването им ще става още по-лесно. Това от своя страна ще намали необходимостта от съжаления от сорта на :  “На половин пресечка съм от офиса, но някак си искам да се прибера вкъщи, защото разбрах, че другата блуза щеше да изглежда по-добре с тоалета ми“. А и нали знаете, как най-добрите идеи ви хрумват, когато сте сте си взели само някои неща за пътуване? Използвайте тази креативност – винаги!

СПРЕТЕ ДА СЕ ОБЛИЧАТЕ ПО ПРАВИЛАТА

Експертите, които предписват един вид пола, но никога друг тип пола за тяло тип ябълка / круша / папая / триъгълните форми са добре дошли, но те не ви познават толкова добре, колкото вие самите се познавате. Винаги има изключения от всяко правило, а и модата е много повече от това да изглеждате слаби или по-пропорционални.

ОСТАВЕТЕ НА МИРА ЧЕРВЕНОТО ЧЕРВИЛО

Много специфично е, знаем, но е за добра причина – червено червило си отива с толкова много дрехи и някои от нас, включително и много известни личности, разчитат твърде много на него. Защо не опитате тебеширено розово? Прецизна очна линия? Или подобни на Céline крем-сенки за очи? Половината от забавлението да се обличаме е в стайлинга, така че не претупвайте, когато сте толкова близо до финалния щрих.

НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ДРУГ, ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ

За моментите, когато решите да облечете нещо, което на пръв прочит ви изглежда много добре,  но после ви изплуват в съзнанието странните погледи на минувачите, коментарите на приятелите на майка ви и онези тротоарни развратници, които така и не разбраха, че XX век настъпи и подсвиркванията останаха в онова привлекателнастко време. Просто премахнете тази мисли от ума си носете това, което ви прави щастливи, независимо дали това е модерна прозрачна риза или микро-мини пола.

ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ

От както Алесандро Микеле пое кормилото при Gucci, всички луднахме по колекциите му. Това е защото той харесва блясъка и “глама” на животинските притнове и носенето на всички тези неща заедно с авиаторски очила, плюс чантата на баба ви. Този вид обличане е създадено за тези, които искат да се покажат и честно казано, никой от нас не се справя достатъчно добре, защото не го прави често. Вместо да си губите енергията и да търсите перфектните едноцветни дрехи за монохромна визия се отдайте малко на стила си. Няма да загубите нищо, като се опитвате да съчетаете несъчетаемото, а и в най-лошия случай в крайна сметка ще изглеждате като внучката на Айрис Апфел. Което е по-добре, отколкото да изглеждате скучно.

източник www.marieclaire.com