majka moda prolet 2015

Промените в мъжките тенденции при облеклата не са толкова видни, колкото  промените при женската мода – реверите са широки, крачолите на панталоните се скъсяват и удължават, а когато дизайнерите решат да облекат мъжките модели на подиума в поли, те го правят, с цел да утвърдят името на марката, а не толкова, за да наложат някаква тенденция. Всичко това означава, че е извънредно трудно за тези момчета, които не са вманиачени в модата, да успеят да си сверят часовника с новите модни допълнения. Ние сме изкарали, някои от най-значимите тенденции на мъжката мода за пролет 2015.

Мъжката мода – кои са основните тенденции?

bottega veneta moda majka tendencii

1. Стилна небрежност

Мъжете са си мъже и колкото и да ги караме да се стараят да изглеждат като Дейвид Ганди, те си имат своя собствен усет за това кое и как да се носи (или въобще да не се носи). За голяма радост на момчетата, които си падат по неглижарския стил, дизайнерите на кръглата маса са мислили и за вас, защото при мъжката мода за тази пролет небрежният вид е абсолютно допустим и даже е задължителен.

burberry moda proletni tendencii sin blazer2. Яке върху яке

Нещото, което ще видите този сезон да правят момчетата, които са вътре в модните среди, е комбинирането на яке с палто или дънкова риза със сако. Модата преди всичко е забавление, а ние сме отворени за миксирането на нови и странни за първоначално възприемане визии.

dior majka moda prolet 20153. Синият костюм

Тъй като вече трябва да имате един сив и един (разбира се) черен костюм, е време да посегнете и към синия цвят. А щом синьото е доминантният цвят на модния подиум на Dior Home, то за нас, респективно и за вас, трябва това да е закон.

fendi majka ranica moda tendencii4. Раниците

Забравете за скучните куфари и мъжките чанти – това е хитът на сезона. Докато дизайнерите се опитваха всички тези сезони да вкарат мъжката чанта в употреба (в някои случаи и успяха), тази пролет луксозните раници са “must-have” предметът.

ford majki drehi tendencii5. Тъмни дънки

Том Форд, който е известен със своите перфектни костюми, за пролет 2015 е заложил на тъмния деним. И тъй като той винаги мисли за добрия стил на мъжката популация на земята, няма как да не ви накараме да се замислите над тази пролетна тенденция.

givenchy majki obuvki tendencii6. Обувки с връзки

Когато творческият директор на Givenchy – Рикардо Тиши показва всяка визия в най-скорошните си мъжки шоута с чифт високи до глезена ботуши с връзки, осъзнаваме, че това ще се превърне в тенденция, и то голяма. Обосновано предположение, но нямаше как да разберем, че близкият приятел  на Тиши Кание Уест вече има пет двойки от тях.

lanvin majka moda tendencii7. Байкър якето

Колекцията за мъжки облекла на Lanvin е обикновено най-известна с костюмите си, но за пролетта творческият им директор Албер Елбаз е бил на съвсем друга вълна. Ако притежавате байкър кожено яке, то честито, няма нужда от ъпгрейд. То си е достатъчно стилно, според Lanvin.

prada majka moda prolet 20158.Деним върху деним

Миуча Прада иска да улесни до краен предел мъжете с трудния избор в съчетаването на дрехите. За това колекцията и Miu Miu е заложила само на дънкови визии. Колко лесно и просто!

tendencii majka moda balenciaga 20159. Къси елегантни панталони

Ако се чудехте какво да правите със сивите си панталони от миналия сезон, ето това е добра идея. Късите панталони за пролет 2015 са луксозни и стилни.

tendencii majka moda marc jacobs10. Прнтове

Най-ярките визии от мъжката мода за тази пролет са принтовете върху ризите и панталоните. Каквото и да изберете, в какъвто и десен да се маскирате, няма как да сгрешите, щом ще акцентирате на визията си с принтове.