дамска чанта

В социалните мрежи ще срещнете всевъзможни цитати, отнасящи се до най-добрия приятел на жената – нейната чанта! Всеки един от тях звучи вдъхновяващо. Защото, признайте, колко тайни крият чантите, които носите? Не търсим от вас искрен отговор, тъй като знаем, че става въпрос за неща, които искате да задържите за себе си. Ако ни споделите бройката, ще сме с една стъпка по-близо до разкриването на истината.

Чанта като награда за поведение за пример

Ставам всяка сутрин в 6:30 ч., за да тренирам. След като се придържам към този график цяла седмица, си подарявам нещо, което истински желая – като нова чанта или пък бижу.“ – казва за себе си Моли Симс.

Красивата актриса и манекенка Моли Симс е открила своя начин да се мотивира, за да поддържа прекрасната си фигура. Като повечето жени тя знае, че в арсенала й трябва да има няколко модела дамски чанти.

Само за петдневната работна седмица имате нужда от поне няколко. В този случай следва да се доверите на деловите модели. Например, нещо на Calvin Klein, с което ще изглеждате безупречно. Главната роля на тази чанта ще бъде да допълни строгия ви делови вид и да побере всички документи.

Ако денят ви протича активно. Не седите на едно място с часове, то модел, който трябва да държите в ръка, ще ви е неудобен. Тогава погледнете към чантите за рамо. Mango предлагат богато разнообразие от дизайни в различни цветови решения. Всеки сезон има по нещо супер интересно, което вдъхновява да експериментирате с визията си.

дамска чанта

За майките, чиито ръце трябва да бъдат свободни, за да бъдат в максимална готовност да затичат след малкото си дете или пък да носят всевъзможни полезни вещи по време на разходка, отличен избор са дамските раници. Те побират шишета, резервни дрехи, пелени и т.н. Ако искате да подходите практично и икономично, изберете модел на Puma. Така ще имате и чисто нова чанта за тренировките с приятелки. Поддържането на форма и времето за себе си е изключително важно за жените в майчинство.

Правила като „обувките трябва да съответстват на чантата“ са остарели. Съвременните жени са свободни да експериментират!“ Това са думи на американската модна консултантка и редактор на Vogue Стейси Лондон, с които искаме да ви провокираме да мислите „извън кутията“.

Времето, когато цветът на обувките и чантата трябваше да съвпадат, отмина. Поради това стига толкова съобразяване с любимите ви ботуши или пък боти. Избирайте чантата си по практическото й приложение. Насладете се на богатата палитра от възможности. Възползвайте се от неутралната палитра (сиво, бежово, синьо), за да имате винаги с какво да съчетаете облеклото си. Не забравяйте да съобразите покупката на чанта с вашия цветотип. Това е един от най-новите подходи в модата.

А какъв да бъде размерът на чантата?

дамска чанта

Знаете ли, че една чанта може да ви накара да изглеждате с 2-3 кг повече? Подберете модела добре! Веднага ви казваме как. Ниските жени е желателно да отдадат предпочитание на мини чантите. В сантиметри това ще значи 2-3 ваши длани. Така перфектните пропорции са спазени.

Ако сте с по-едра фигура, твърде малката чанта ще ви изиграе лоша шега. В най-добрия случай купете среден размер спрямо телосложението ви. Най-голям късмет имат дамите със среден ръст, които може да пазаруват на воля.