Направи си сам

Идея за тераса – направи си сам градина

terasa gradina napravi si sam

ideq za terasa gradina napravi si sam

Идея за тераса – направи си сам градина със сукуленти и кактуси, които не изискват много грижи и изглеждат чудесно в различните си форми. Ако и вие сте от тези хора, на които им е трудно да отглеждат цветя, защото в натовареното ви ежедневия често забравяте да ги поливате или ви е трудно да се съобразите с изискванията им за светлина, влага и благоприятни условия, значи това предложение е точно за вас. Защото всички заслужават да имат красива жива градинка пред погледа си.

Идея за тераса – направи си сам градина в къщи

ideq terasa napravi si sam gradina

Както към всяка друга трудна ситуация така и към този проблем трябва да се подходи идейно. Винаги има начин нещата да се получат, когато имате достатъчно желание за нещо, нали така? Защо да не може да имате красива малка градинка на балкона с красиви зелените растения? Съчетайте нещата, като от една страна украсите дома си, а от друга внесете свежест и живот, като съумеете да го запазите. Тайната на успешната задача се крие в правилния избор на цветя. Ако опитите ви до сега са се оказали неуспешни, сега ще ви зарадваме с тази  идея за тераса – направи си сам градина, която не изисква прекалено много грижи и не е капризна за поддържане.

Горди собственици на красива тераса в апартамента

ideq za terasa napravi si sam gradina

Вече няма да се налага засрамено да се оправдавате, защо нямате живи растения в дома си. Дори напротив – сигурни сме, че с гордост ще показвате на всички свои гости малката си чудна градинка, след като ви кажем как да си я направите.

terasa ideq gradina napravi si sam

Като начало ще ви трябват подходящи саксии с поставка за прикрепяне към парапета. Ако имате малка тераса и искате да виждате растенията си от прозореца на стаята, значи трябва да ги поставите по-високо. Обърнете внимание на дъното на саксиите да има дупки за оттичане на водата, защото това е много важно. След това си купете няколко различни сукулента, кактуса и палмички. Аранжирайте ги в саксиите (не забравяйте да си сложите ръкавици) и сложете почва за сукуленти. Полейте добре сухата пръст, а след това периодично следете когато изсъхне, за да я напоите с вода. За разкош може да поставите някоя изкуствена птица, която да бди над вашата градинка. Успех!

ideq za terasa napravi si sam gradina

източник: blog.krysmelo.com

error: