Направи си сам

Коледен венец от шишарки

коледен венец

Направи си сам коледен венец от шишарки.

Поради големия интерес към лесните проекти от типа направи си сам, които са подходящи за малки и големи, бързаме да ви зарадваме с поредното предложение, което идва точно навреме за предстоящите весели празници.  Вижте как може да обновите своята коледна украса с красив и евтин венец за Коледа.

Естествената коледна украса от шишарки е начин да работите с природни материали, които ще внесат повече топлина и уют в дома ви. Тук шишарките са допълнително декорирани с меки и пъстри помпони, които по желание може да сложите или да пропуснете.

Коледен венец от шишарки

коледен венец

Освен че се прави много лесно и ще предостави възможност за забавление на вас и децата, този коледен венец ще заеме видно място в дома ви като част от цялостната украса за Коледа. Шишарките ще внесат натурална текстура, която ще послужи за фон на ярките помпони във весели цветове за повече настроение. Освен това малките сръчковци могат да зползват идеята като възможност да направят ръчно изработени коледни подаръци за роднини и причтели.

коледен венец

Този коледен венец изисква доста шишарки. За целта може да купите или да използвате възможностт за разходка на вън в парка, където е даобре да се опитате да съберете най-различни размери шишарки. Малките ще ви трябват, за да попълнят празнините между по-големите. След като си приберете ги измийте и подсушете.

За основа на този коледен венец от шишарки в случая е използвана пръчка – нудъл (макарон) за водна гимнастика, което е един чудесен начин да се спестят няколко лева за кръгла форма.  В зависимост от големината, която предпочитате за своя венец, може да си изрежете съответната дължина.
Също така ще ви трябва доста горещо лепило, за да направите този венец. Да не забравим и помпоните, кафява акрилна боя, четка за боята, тиксо и панделка за окачване.

коледен венец

След като изберете големината, срежете леката пръчка и свържете двата й края с тиксо, за да получите кръгката основа, върху която ще работите.

коледен венец

След това започнете да боядисвате внимателно и равномерно. Ако е нужно, след като боята изсъхне, нанесете втори слой за по-добро покритие.

коледен венец

Сега е момента да завържете панделката за окаване. Върху изсъхналата боя започнете да залепвате с горещ силикон една до друга шишарките. Започнете с по-големите, а по-малките използвайте за запълване на дупките.

коледен венец

Накрая поставете по една капка горещ силикон върху всеки помпон и ги аранжирайте както ви харесва върху шишарките.

коледен венец

Окачете гордо на стената своето произведение, за да могат всички да му се радват!

източник:makeanddocrew.com