Развлечения

10 неща, които мъжете не харесват у жените

10-neshta-koito-mujete-ne-haresvat-v-jenite

Мили дами, ние ви обичаме. Искрено, безусловно и не можем да си представим света без вас. Това обаче не може да заличи факта, че има някои малки неща, които успяват да събудят в нас малко кълбо от нерви. Те обикновенно са толкова малки, че вие най-вероятно и не подозирате, че точно с тях сте успели да ни подразните или отблъснете. Ние мъжете рядко ще ви направим директна забележка, но определено ще ви наградим с мълчание и „онзи“ крив поглед, с които ясно заявяваме, че нещо не е наред. Сега идва ред да споделя 10 неща, които мъжете не харесват у жените.

1. Закъснението

Никой не обича да чака, но не защото времето е пари. Когато вие закъснявате подобаващо много, вие засягате една изключително важна точка на мъжкото самосъзнание – гордостта. Знаем, че вероятно ви е отнело часове да се гримирате, преоблечете поне три пъти и да направите косата си за срещата. Разбираме ви и го оценяме. Обаче факта, че закъснявате с повече от 15 минути винаги е дразнещ, особено, ако не се обадите, за да предупредите. Ние бързо ще забравим това след бляскавата ви поява, особено ако тя е последвана от една страхотна целувка. Да, това определено е едно добре действащо извинение.

P.S. Прекомерната употреба на това извинение вреди сериозно на вашето червило. Целувайте отговорно и с мярка!

2. Симулирането на неувереност

Това е нещо, което успява да подразни значителна част от мъжките редици. #Nomakeup, #nofilter #noshame, последвано от драматичното „Изглеждам ужасно!“ не е правилният начин да съберете комплименти под ваша снимка. Ние не харесваме, когато жените молят за внимание и това е. За да накарате другите да повярват, че сте красива и успешна, първо вие трябва да си повярвате. Няма да спечелите много симпатии, ако често се оплаквате за вашите недостатъци.

3. „Това прави ли ме да изглеждам пълна?“ – Въпросът кошмар!

Вие просто не можете да се представите сложността на математическото уравнение, което се извива в мъжкия мозък, когато чуем този въпрос. В повечето случаи какъвто и отговор да дадем, той е грешен. Или сме били прекалено прями или ви лъжем. Моля ви, ни не вкарвайте в капанЪТ, от който няма измъкване. Темата за килограмите е една от най-деликатните, защото самите вие не знаете какво точно искате да чуете. Моля ви, отправете въпроса към ваша добра приятелка, отговорят ще бъде далеч по-точен.

4. Отричането на комплимент.

 Това е аналогино на точка 2. Когато ние направим комплимент, не го отблъсквайте. Ние се стараем да ви накараме да се усмихнете и да усетите нашето внимание. Отговори като „Да бе, не е вярно.“ или „Глупости…“ ни карат да се чувстваме объркани. Ако вие досадно или не ни вярвате просто ни дарете с едно „Благодаря!“. Това ще укроти нашия ентусиазъм. В противен случай, ние упорито ще се опитаме да ви убедим, гарантирам ви. Решили ли сме, че вие сте красива, вашето мнение не може да ни убеди в противното.

Забележка. Комплименти от тип „Имаш прекрасни очи!“  на първа среща винаги се приемат положително. Така ще ни дадете сигнал, че се справяме добре.

5. „Нямам какво да облека!“

 Да, беее! Аз лично на това никога не вярвам. Това, че гардеробът ви ви е доскучал, не значи че няма какво да облечете. Просто ни кажете директно, че страшно много искате „онази прекрасна рокля“. Ние обичаме да се чувствате добре и обикновено се стараем да е така. Ако пък действително няма какво да облечете, защото сте на гости, ние с радост ще ви дадем най-хубавата си риза. Повярвайте ми, няма по-красива гледка от любимата ни жена, облечена с любимата ни риза, с разрошена коса и щастлива усмивка.

P.S. Ако наистина няма какво да облечете, ние и без дрехи ви обичаме. Склонни сме да проявим великодушие и да се съгласим да се разхождате без дрехи у дома.

6. Намеците

Дами, ние не мислим и не анализираме като вас. Ние от намеци не разбираме, моля ви, разберете го. Ако има нещо, което ви дразни и искате да ни кажете, бъдете директни. Намеците ни объркват, а ние не обичаме това. Въпросът „Ти искаш ли сладолед?“ за нас значи това, което значи, а не молба за разрешение вие да си вземете сладолед. Не оставяйте нещата на нашата досетливост, много добре знаете, че рядко се досещаме за нещата.

7. Твърде много грим

Мъжете харесват грима. Той е равносилен на нашите красиви и омайни думи. Хората обичат нещата да са „захаросани“ и няма нищо лошо в това, стига то да е с мярка. Добрият грим си е цяло изкуство и ние определено ще го забележим. Но имайте предвид, че повечето пудри, основи и фон дьо тени горчат или имат неприятен вкус. Ако излизате на среща и очаквате да бъдете целувани, не прекалявайте с тях. Друга тема е зле поставеният грим. Ако мога да перифразирам Мерилин Монро – По-добре без грим, отколкото с лош грим.

8. Лиготиите

Тук отново е въпросът на мярка. Ние харесваме да се глезите, сладко е. Да запазите детето в себе си е едно прекрасно нещо, но идва момент, в който границата се прекрачва. Не прекалявайте с умалителните думички и детинското поведение особено, ако ги използвате, за да „замажете“ ситуацията. Изразът „Милоо, ама нали знаеш колко те обичкам!“ определено не действа положително, ако сме ви ядосани.

9. Прекаленото разголване

Просто не го правете. Ако разчитате само на това, за да спечелите мъжa на живота си, то вероятно резултата вероятно няма да е добър. Няма по-красиво нещо от умереното загатване на голата кожа. Това е мощно женско оръжие, което просто ни разбива. Истината е, че прекалено оскъдните дрехи изглеждат евтино, а никой не иска това. Ние обичаме, когато жените ценят и уважават себе си. А ако сте сложили красива тясна рокля с умерена цепка, повярвайте ми, и ние ще я оценим високо.

P.S. За мъжкия поглед гравитацията работи различно. Не ни се сърдете, когато той се насочи към вашето деколте или цепката на полата ви. Това не може да бъде контролирано. Борбата с този инстинкт е жестока, но въпреки нашите усилия винаги ще надникнем поне веднъж. Ако се загледаме, значи това, което виждаме определено ни харесва.

10. Емоционални селфита

Не! Селфи за добро утро, селфи за началото на работния ден, селфи с вкусния обяд в почивката, селфи преди да заспите, селфи докато спите… Пощадете ни! Тази така популярна тенденция е наистина свежа, но не и когато ни заливат с нея. Не е нужно да фотографирате всяка ваша емоция. Ако вашият профил е пълен само със селфита ви гарантирам, че на третата снимка ще ни доскучае. Мъжете искат да видат и останала част от вас, не бъдете егоистични. Ние се интересуваме и от вашия поглед към света, вашето въображение, както и от това, дали имате хубави крака.

P.S. В списъка с неподходящите фотографии влизат също снимките в банята, снимките в огледалото в странна поза, както и „любимият“ ни дък фейс.

В общи линии това са част от дреболиите, които ни дразнят, но в никакъв случай те не могат да надделеят над любовта ни към вас. Сигурен съм, че и вие може да споделите поне десет наши странности, които ви ядосват. Истината обаче е, че хората не са перфектни и точно тези наши малки особености ни правят специални и  различни. Сега се оставете в ръцете на почивните дни и се забавлявайте. Може пък вашият принц да се влюби във вас точно заради красивата ви усмивка на селфито с вашите приятелки от петък вечер.

 Ваш Франки

Inline
Inline