- Advertisement -
Развлечения

Най-добрите ски курорти

най-добрите ски курорти

Може да се карат ски почти навсякъде, където има достатъчно сняг и стръмен наклон, но най-добрите ски курорти могат да предложат условия за истинско изживяване от класа. С подходящата ски екипировка може да се насочите към северна Америка и Европа. Алпийският регион на европейският континент и скалистите планини на Съединените щати предлагат спираща дъха ски спускания, заедно с красиви пейзажи.

Най-добрите ски курорти

най-добрите ски курорти

Шамоникс / Монт Бланк, Франция

Шамоникс е включен във всеки списък със ски места от световна класа. Намира се сред най-високите части на Алпите и предлага чудесни условия за ски. Вертикалните ски писти са предизвикателство за всеки опитен скиор. Курортът разполага и с изключителен нощен живот. Наблюдаването на ски шампионата в свободен стил 2016  през месец февруари е преживяване, което се помни за цял живот.

най-добрите ски курорти

Зермат, Швейцария

Намиращ се в световно известния Матерхорн, Зермат е популярен с две неща – каране на ски и планински туризъм. Курортът предлага приятни забележителности на гостите си. В него се намира втората по големина в света писта за вертикално спускане, достъпна чрез механичен лифт.

най-добрите ски курорти

Гщаад, Швейцария

Този блестящ ски курорт е често посещаван от известни личности, както и от упорити скиори и сноуборд фенове, които са привлечени от стръмните склонове и дълбокият сняг. Селцето наоколо се слави с наличието на едни от най-луксозните  места за настаняване, които осигуряват почивка и релаксация на гостите след изморителният ден по пистите.

ски курорти

Кицбюел, Австрия

Намиращ се в област Тирол в Австрия, Кицбюел е известен като „перлата на Алпите“. Той е ски дестинация още от 1890-та година. Освен стотици километри ски писти, на мястото се намира и живописно село, което е над седемстотин години и предлага много интересни места за разглеждане.

ски курорти

Кортина д’Ампецо, Италия

Кортина д’Ампецо се намира в живописния район Доломити, където през 1956 г. са се провели зимните Олимпийски игри. Курортът разполага с едни от най-дългите и разнообразни ски писти в света, които са предизвикателство за скиори от различно ниво. Дори и за най-малките това място е мечтана дестинация, защото има ски училище, което ще предложи и на неопитните скиори една незабравима ваканция.

ски курорти

Британска Колумбия, Канада

Курортът  Whistler-Blackcomb в западна британска Колумбия се слави с най-стръмните вертикални ски писти в цяла Северна Америка. Разполага с красива природа наоколо и повече от сто ресторанта. Първокласното обслужване и спиращите дъха гледки ще ви накарат да се влюбите в тази ски дестинация от пръв поглед.

ски курорти

Мон-Тремблан, Квебек, Канада

Това е един от най-старите ски курорти в северна Америка. Още от 1939 г. той предлага вълнуващи писти за експертните скиори. Разкошна горска растителност и пейзажи могат да се наблюдават там.

ски курорти

Стоу, Върмонт

Този ски курорт съществува от 1930-та година. Има писти за каране на сноуборд и на ски, подходящи както за начинаещи, така и за експерти в зимните спортове.

ски курорти

Вейл, Колорадо

Никой списък с най-добрите ски курорти в света не би бил пълен без Вейл, Колорадо – едно от най-любимите места за ски ваканция на американците и на ски маниаците от цял свят. Този голям курорт предлага достатъчно разнообразие от писти както за скиори, така и за сноубордисти.

ски курорти

Скуо Вали и алпийски поляни, Калифорния

И двата ски курорта се намират в зоната на езерото Тахо в Калифорния. Придвижването от единия до другия отнема десет минути.

източник : travel.amerikanki.com