Домашни любимци

Как да почистим ушите на кучето

kak da pochistim ushite na kucheto

kak da pochistim ushite na kucheto

Притежанието на куче може да е много забавно и голяма благословия, но в същото време е и голяма отговорност. Днес сме се спрели на хигиенните грижи и ще се опитаме да обясним как да почистим ушите на кучето. Притежанието на куче е много близко до усещането когато има малко дете в дома. Един крехък живот е само във вашите ръце, а той изисква своето внимание и постоянни грижи.

Как да почистим ушите на кучето?

kak da pochistim ushite na kucheto

Път към сприятеляването с кучето е именно грижата за него – къпане, почистване на учите му и други. Поддържането на ушите чисти е важно за тяхното здраве. Ако не им обръщате внимание това може да доведе до сериозни инфекции или глухота. Много хора си мислят, че почистването на ушите е много трудна задача, но всъщност това не е така, ако отделите малко време, за да се научите как става.

Грижа за ушите на домашния ни любимец

kak da pochistim ushite na kuche

Как да почистим ушите на кучето? Първата стъпка е да се снабдите с клечки за уши или памучни тампони. След това може да приготвите домашен разтвор за почистване, ако не разполагате с такъв от ветеринарна аптека. Вкъщи можете да смесите 1 с.л. оцет с вода. Използваната вода трябва да е на стайна температура, в противен случай студената вода може да причини шок на кучето и след това всеки път да е агресивно настроено към процедурата. Натопете клечката за уши в разтвора и много внимавайте да не вкарате прекалено дълбоко клечката, понеже може да причини проблеми със слуха. След като го направите няколко пъти ще свикнете. За показно може първите няколко пъти да ходите на ветеринар да го прави, после опитайте сами. Отначало кучето може би ще е изплашено от неизвестността какво точно ще му правите, но като се убеди, че не му причинявате болка ще е спокойно.
Важен съвет: Нужно е да сте изключително спокойни, защото кучетата усещат всички ваши състояния и ако сте нервни или уплашени, моментално и то ще придобие такова държание.