Домашни любимци

Защо кучето яде трева?

zashto kucheto qde treva

Ако си задавате въпроса защо кучето яде трева, близо сте до отговора на въпроса. Храната за кучетата е важна за правилния растеж и развитие на костите им. Кучетата не ядат само храна от животински произход. Tе обичат да си похапват различни зеленчуци (варени и сурови), както и доста трева от време на време. Но защо?

Защо кучето яде трева?

zashto kucheto qde treva

Има няколко отговора на въпроса защо кучето яде трева. Помага им за храносмилането и те го усещат. Това е най-често срещаната причина. Доказано е, че не само кучетата си похапват трева, а повечето от всеядните животни. Тревата подпомага отделянето на храносмилателни ензими. Добре е да се хранят кучетата със сурови листни зеленчуци поне веднъж седмично.

zashto kucheto qde treva

Един от отговорите на въпроса ни „защо кучето яде трева“ е, че листните зеленчуци и растения имат голяма хранителна стойност за организма на кучетата ни.

Ако кучето ви се опитва бързо да си набави трева обаче, може да е симптом за стомашно заболяване. Целта им е тревата да ги накара да повърнат, за да се освободят от тежестта в стомаха си. По този начин кучето се опитва да се самоизлекува. Но дори и абсолютно здравите кучета ядат трева, за да прочистят храносмилателната си система от токсичните отпадъци.

Наблюдавайте как кучето ви яде трева. Ако е в нормални граници и се случва средно по веднъж в седмицата, всичко е наред, но ако е по-често, по-добре го заведете на ветеринар. Внимавайте и къде позволявате на кучето ви да яде трева. Понякога е напръскана с химикали, които могат да причинят сериозни проблеми на домашния ви любимец.