kuche labrador trevata

Ако си задавате въпроса защо кучето яде трева, близо сте до отговора на въпроса. Храната за кучетата е важна за правилния растеж и развитие на костите им. Кучетата не ядат само храна от животински произход. Tе обичат да си похапват различни зеленчуци (варени и сурови), както и доста трева от време на време. Но защо?

Влияе благоприятно на стомаха

zashto kucheto qde treva

Има няколко отговора на въпроса защо кучето яде трева. Помага им за храносмилането и те го усещат. Това е най-често срещаната причина. Доказано е, че не само кучетата си похапват трева, а повечето от всеядните животни. Тревата подпомага отделянето на храносмилателни ензими. Добре е да се хранят кучетата със сурови листни зеленчуци поне веднъж седмично.

Тревата има голяма хранителна стойност за кучетата ни

bqlo kuche treva

Един от отговорите на въпроса ни “защо кучето яде трева” е, че листните зеленчуци и растения имат голяма хранителна стойност за организма на кучетата ни.

Ако кучето ви се опитва бързо да си набави трева обаче, може да е симптом за стомашно заболяване. Целта им е тревата да ги накара да повърнат, за да се освободят от тежестта в стомаха си. По този начин кучето се опитва да се самоизлекува. Но дори и абсолютно здравите кучета ядат трева, за да прочистят храносмилателната си система от токсичните отпадъци.

Наблюдавайте как кучето ви яде трева. Ако е в нормални граници и се случва средно по веднъж в седмицата, всичко е наред, но ако е по-често, по-добре го заведете на ветеринар. Внимавайте и къде позволявате на кучето ви да яде трева. Понякога е напръскана с химикали, които могат да причинят сериозни проблеми на домашния ви любимец.