cvetq

Предпочитанията към определени видове цветя разкриват характера.

Според психолозите влечението ни към формата и аромата на конкретни красиви цветя може да разкрие някои от скритите причини за това привличане в нашата индивидуалност. Едва ли има жена, която да не харесва поне едно от уханните растения. Причината да избере конкретен екземпляр сред множеството от сортове се крие в нейната душевност и характер. Вижте как да разтълкувате скритите послания зад това.

Ето какво разкриват любимите ни цветя

cvetq

Рози

Те са кралиците във всяка градина с цветя. Пътешествията и приключенията са начин на живот за любителите на нежната роза. Различните култури с техните автентични характеристики са нещо очарователно за тях. Те разцъфтяват през всеки сезон и никога не остават без цвят и стил.

cvetq

Лалета

Гардеробът на любителите на тези пролетни растения, от които стават чудесни букети с цветя, е в цветовата палитра на лалетата. По характер са като хамелеони с непознат произход, които обичат пъстрото социално обкръжение.

cvetq

Магнолия

Тези пролетни цветя цъфтят само само през месец май всяка година и са познати като най-ранните растения във всяка цветна градина. Почитателите им са грациозни, необичайни хора, които вероятно произлизат от много влиятелно семейство.

cvetq

Божур

Нищо не символизира така добре тези градински цветя, както гардероб, пълен с женствени дрехи. Също както божурите се внасят от всички краища на света, така и хората, които им симпатизират, се чувстват еднакво добре във всяка страна, която посетят.

cvetq

Гладиоли

Ако предпочитанията ви са към тези цветя, това означава, че и вие сте изпълнени с толкова цветове, колкото тях. Приключенията са част от стила ви на живот.

cvetq

Лилия

Шансовете любителите на лилии да са благословени с дълги крайници или убийствена колекция от обувки са много големи. Те са изключително независими по отношение на връзките – това са едни от малкото цветя, които се опрашват сами все пак.

cvetq

Хортензия

Също както нюансите на това цвете, почитателите му променят настроението си през всеки сезон, като най-любимият сред тях е лятото. Те са деликатни и избирателни към социалните кръгове, недвижимото имущество и работната си среда. Хортензиите се напояват от венчелистчетата, а не от стъблото. По същия начин и хората, които им симпатизират, нямат нищо против един-два коктейла след работа.

cvetq

Люляк

Любителите на този храст, който намира място в почти всяка цветна градина, имат афинитет към антиките, а в гардероба им има романтични тоалети. Зимният хлад не ги притеснява и също както люляците застават в изправена позиция, защото това е най-добрият начин да изпъкнат, естествено.

cvetq

Карамфил

Това са стабилни и вечни цветя за градината. Почитателите им са хора с афинитет към философията и ученето на нови езици. Колумбия и Италия – двете главни страни, износители на карамфили, са чудесни дестинации за любителите им.

cvetq

Орхидея

Има голяма вероятност почитателите на тези декоративни  цветя за дома да имат в гардероба си нещо с леопардов принт или дантела. Екзотични дестинации като Нова Зеландия и Тайланд звучат примамливо за тях. Те са коварни, ако не и мистериозни. Но всички обичат малко загадъчност, нали?

източник:harpersbazaar.com