10 от най-добрите филми по действителен случай

filmi po deistvitelen sluchai

 

filmi po deistvitelen sluchai

10 от най-добрите филми по действителен случай.

Колко често ви се е случвало нещо невероятно и сте си мислели, че този момент от живота ви трябвало да бъде заснет? Колко често сте си говорили с приятелите си, че заедно бихте могли да започнете нов комедиен сериал, базиран на реалните ви преживявания? Е, Холивуд може да не е стигнал до вас, но със сигурност е отбелязал и увековечил случките на други велики хора. Вижте по-долу едни от най-добрите филми по действителен случай.

Най-добрите филми по действителен случай

filmi po deistvitelen sluchai

1. „Хвани ме, ако можеш“

Започваме списъка с най-любимия ни Леонардо ди Каприо, който е в главната роля на Франк Абигнейл Младши, истински мошеник и гениален фалшификатор, чийто необикновен талант му позволява да присвои безнаказано милиони долари. Том Ханкс е в другата мъжка роля, който се опитва да хване подлият фалшификатор, който успява да се превъплъти в лекар, пилот и адвокат. Филмът е номиниран за Оскар за най-добра поддържаща роля и най-добра музика.

film po deistvitelen sluchai

2. „Американски гангстер“

Филм по действителен случай разказва за наркобос Франк Лукас и за детектива, който ги спипва. Звездите, който участват в този филм са Дензел Уошингтън и Ръсел Кроу. Светът на престъпността не е идеализиран – във филма са показани ужасите и борбата за живот на хероиновия лорд в Манхатън.

film po deistvitelen sluchai

3. „Недосегаемите“

Богатият аристократ Филип, претърпява инцидент с парапланер, след което е прикован на инвалидна количка и почти не напуска дома си. Той наема наскоро пуснатия от затвора млад мъж за своя болногледачка. Изправени са един срещу друг два различни свята, за да станат причина за раждането на едно шантаво приятелство.

film po deistvitelen sluchai

4. „Ерин Брокович“

Още един от списъка на филми по действителен случай. Джулия Робъртс е в роклята на Ерин – адвокат от малък град, която се бори с огромна корпорация, за да донесе справедливост на общността. Благодарение на тази рокля Джулия грабва наградата „най-добра актриса“ на Оскарите през 2001 г.

filmi po deistvitelen sluchai

5. „Красив ум“

Сценарият на филма е по книгата на Силвия Насар. Във филма се разказва за нобеловия лауреат по икономика Джон Наш и неговите шизофренични преживявания. В главната мъжка роля е Ръсел Кроу. Историята на Джон Наш доказва, че има тънка граница между чистия гений и лудостта, а понякога тази линия е доста размита.

filmi po deistvitelen sluchai

6. „8мата милия“

Историята на първите стъпки на Еминем в изкачването си като MC. В главната роля е самият рапър Еминем, а във филма участва също така Британи Мърфи. Историята е за талантливо момче от предградията, който живее с майка си алкохолчка и агресивния й приятел. Главният герой е добър в рапирането и се опитва да пробие в тези среди, където афроамериканците не приемат „различни“. В края на филма той решава да вземе контрол над живота си и с всяка спечелена битка успява да докаже пред себе си и другите, че е един от добрите.

film po deistvitelen sluchai

7. „Подмяната“

Историята се развива през 1928 г. Ужасена самотна майка се опитва да накара лосанджелиската полиция да вземе на сериозно изчезването на сина й. След като се вдига много шум около случката, полицията е обвинена от обществото, като некомпетентна и корумпирана. За да си възвърнат имиджа и да направят добър PR полицията, след няколко месеца съобщава на майката, че синът й е намерен жив. Въпреки физическите различия между момчетата, началникът на полицията твърди, че това е изгубеният й син.

filmi po deistvitelen sluchai

8. „Сляпата страна“

Майкъл, който е бездомен афроамерикански младеж, е приет от заможно семейство, което му помага да разгърне потенциала си. Той е едър и слабо образован тийнейджър, но избран за да участва в основната програма за футбол към колежите. Благодарение на треньорите и на приемното му семейство, той работи усърдно и се превръща в най-добрия нападател на Америка.

filmi po deistvitelen sluchai

9. „Аполо 13“

Това всъщност е драматична адаптация на книгата за неосъществена мисия до Луната, която е написана от двамата астронавти. В главните роли са Том Ханкс и Кевин Бейкън. Фимът е един от най-добрите и това може да бъде доказано с  деветте номинации за Оскар, които има.

filmi po deistvitelen sluchai

10.  „Хотел Руанда“

Пол Русесабагин е един съвсем реален герой. Историята разказва за мениджъра на хотел в Руанда, който с голям кураж успява да спаси над 1200 бежанци от сигурна смърт. Филмът печели редица награди, като Оскар за най-добра мъжка роля, най-добра поддържаща женска роля и най-добър оригинален сценатий; Златен глобус в категориите най-добър драматичен филм, най-добър актьор в драматичен филм и най-добра оригинална песен.