7 причини да изгледате филма за Айрис Апфел

airis apfel

airis apfel

Тази година ще излиза документален филм за иконичната Айрис Апфел! За 93 годишната Айрис думата „минимализъм“ е далечно и непонятно значение. Нейният претруфен и еклектичен стил е просто легендарен! По същия максималистичен начин, по който си подбира дрехите, Айрис стилизира и интериорите. Апфел е с невероятен младежки дух. То се вижда от ярките комбинации и избора и за дрехи. Първата жена, която се осмелява да носи дънки казва в трейлъра на документалния си филм „Нямам правила за обличане! Няма смисъл от тях и без това през цялото време ще ги нарушавам“. Заснет от Албърт Мейзъл, филмът е и последният на режисьора (той почина на 5 март 2015).

Защо да гледаме документалния филм за Айрис Апфел?

airis apfel

1. За да чуете и се учите от шопинг навиците на самата Айрис Апфел.

Една голяма и образователна част от филма документира тактиките на пазаруване на Апфел. Тя полага усилието в намирането на всеки елемент, който и трябва. Филмът я следи от африкански магазин за дрехи в Харлем до винтидж магазин в Палм Бийч.

2. За да видите и разберете колко безумно голяма е колекцията на Айрис от бижута и дрехи.

Апфел има няколко стаи със стелажи с двойна височина, които са пълни с дрехи. И това само в нюйоркския и дом, този в Палм Бийч е сравнително по-голям.

3. За да видите фотосесията й от 2012 за Dazed & Confusedshoot. 

Резултатите са впечатляващи, но самото заснемане вярваме, че е било доста комично!

airis apfel

4. За да видите реакцията на Джена Лайънс.

 Интересно е да се види колко е развълнувана самата Джена от срещата си с иконичната Айрис Апфел.

5. За да чуете мъдрите и думи за модата, младите и всичко друго.

Макар и да се облича и държи като тинейджър, с времето освен внушителен гардероб Айрис е натрупала и много мъдри мисли. Интересно е и да се чуе нейното виждане по теми като пластичната хирургия.

6. За да видите взаимоотношенията й със съпруга й.

Айрис и Карл Апфел (чиято 100 годишнина от рождението е заснета в документалния филм) имат най-сладката връзка. Независимо от годините те са успели да запазят взаимоотношенията си много свежи.

7. Срещата на Айрис Апфел със самия Кание Уест. 

Нали знаете какъв отворко е Кание? Явно не и пред живи легенди като Айрис! Срещата им и краткият диалог са един от интересните моменти в документалния филм.