Кино

Натали Портман ще играе Джаки Кенеди

natalie portman jaki kenedi

Натали Портман ще играе Джаки Кенеди.

От страшен лебед до Върховния съд, а сега Камелот. Носителката на Оскар Натали Портман ще бъде последната актриса, която ще играе Джаки Кенеди, съобщиха от Variety в четвъртък, 14 май.

Според най-скорошните новини, актрисата Натали Портман е потвърдила, че ще играе друга американска политическа фигура, съдията от Върховния съд Рут Бейгър Гинсбърг, в предстоящия биографичен филм. Variety съобщиха, че Портман ще играе бившата първа дама в предстоящия филм на чилийския режисьор и номинирания за Оскар Пабло Ларен. Филмът ще се представя първите четири дни от живота на Джаки след убийството на съпруга й президента Джон Ф. Кенеди.

Натали Портман в ролята на Джаки Кенеди

jaki kenedi natali portman

Филмът, озаглавен „Джаки“, ще бъде произведен не от кой да е, а от режисьора Дарън Аронофски, който е работил с Портман за филма „Черният Лебед“. Филмът ще се снима в края на тази година.

Портман е една от многото звезди в Холивуд, които са влезли в ролята на Кенеди, през последните години. Други имена на звезди, които са се снимали като политическата фигура, са Кейти Холмс в сериала от 2011 г. за семейство Кенеди, Минка Кели през 2013 г. във филма на Лий Даниелс „Икономът“, Джинифер Гудуин в документалната драма от 2013 г. „Убийството на Кенеди“, и Сара Мишел Гелър с мини-сериала от 1991 г.- „Жена на име Джаки“.