Топ 20 на филмите, които всяка жена трябва да изгледа в живота си.

Има някои филми, които те карат да се замислиш върху тях и да продължиш да го правиш за дълго след това. Други, може просто да се гледат веднъж и да се забрави за тях веднага. А има и филми, оценени най-вече от страна на нежния пол. Може да не ви се вярва, но последните не винаги са само за любов. Подобно на самите жени, те могат да бъдат многостранни и непредсказуеми. Ето защо ви представяме филмите, които е добре да изгледате и запомните, защото понякога една идея от един филм, открита в точното време, може да промени живота ви.

Филмите, които всяка жена трябва да изгледа

La Vie en Rose/Животът в розово

Проникновен и чувствителен биографичен филм за френската дива Едит Пиаф, която води една дълга битка за правото да живее, да пее и да обича – нещо, което е значително само по себе си. Това е един от филмите, определен като шедьовър, изобразяващ истинската атмосфера в Париж по времето на Пиаф така, както никой друг филм – див, абсурден и пленителен едновременно. Виждаме как Градът на Светлината е сладък и романтичен само за тези, които не са запознати с него.

G.I. Jane/ Редник Джейн

Това е един от филмите без никакви сложни сюжетни обрати или наперени бойни сцени. И все пак това е, може би, един от малкото интересни филми, които наистина ни показват как изглежда силата на човешкия дух – и в този случай, по-специално сред жените. „Редник Джейн“, в главната роля Деми Мур, съдържа някои незабравими сцени и перфектно работещ сценарий, които го правят класика.

Mona Lisa Smile/ Усмивката на Мона Лиза

Киното никога не е било по-дълбоко, колкото е „Усмивката на Мона Лиза“. Този филм ще ви научи за стойността на достойнството, смелостта и твърдостта на целта. Но това не е най-важното нещо за него; той наистина показва важността на това да се мисли за себе си. Благодарение на това, както и на добре подбрания актьорски състав (Джулия Робъртс, Кирстен Дънст, Джулия Стайлс и др.), „Усмивката на Мона Лиза“ се оказва нещо повече от още един женски филм, представляващ интерес само от страна на феминистките. Вместо това, той има универсална привлекателност.

Million Dollar BabyМомиче за милиони

„Момиче за милиони“ е напълно завладяващ филм, най-вече за сметка на безкомпромисното си изображение на действителността. Той показва истинската сериозност и жестокостта на живота такъв, какъвто е. Понякога светът хвърля предизвикателства, с които само решителните, безстрашните и водещите лица могат да се справят. Директорът на едни от най-добрите филми Клинт Истууд успява да изобрази много интересно тънкостите на такива ситуации, като в същото време актьорите наистина се вживяват и въплъщават в техните роли, за да пресъздадат емоционално изпълнение. Някои вероятно ще кажат, че този филм е депресиращ, но когато историята се съсредоточава върху една млада жена, която се опитва да стане шампион по бокс, не трябва да очакваме наистина щастлив край.

The Devil Wears Prada/ Дяволът носи Прада

Светът на модата е безспорно красив. Но е също така и жесток, в еднаква степен. Дори и най-малкият недостатък може да в срути от върха. Създателите на „Дяволът носи Прада“ никога не са имали намерението да продуцират творчески филм, разбира се. Това е подобен на други комедийно-драматични филми. Въпреки това, филмът е една отлична продукция. Безгрижен, забавен и добре замислен сценарий, на който е вдъхнат живот от Мерил Стрийп и Ан Хатауей.

Revolutionary RoadПо пътя на промените

Може да ви бъде простено, ако си мислите, че филм за съпруг и съпруга с две деца, преживяващи лична криза в средата на двадесети век в Америка, е малко вероятно да се окаже вдъхновяващ за аудиторията. И все пак до края на „Revolutionary Road“, едва ли ще бъдете в състояние да се измъкнете от мястото си, знаейки, че всичко, което току-що виждате, всъщност, се отнася и за вас. Ние всички можем да се опитаме да заминем за Париж, за да избягаме от безнадеждната ситуация у дома, като главните герои (Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо) правят тук в този не толкова любовен филм. Но това просто не е толкова просто. Можете да промените всичко около вас, но вие никога не можете да избягате от себе си. И ако се чувствате празни отвътре, копнежът няма да изчезне – където и да сте.

The Queen/ Кралицата

Това е един от филмите на режисьора Стивън Фриърс, който много точно изобразява един труден период в живота на британското кралско семейство след смъртта на принцеса Даяна. Как да се държиш като монарх, когато не малко количество негативни думи са били хвърлени по теб? Да се поддадеш на емоциите си или да покажеш сдържаност, като нацията очаква от теб? Не е случайност, че филмът показва линия от Шекспир по време на пролога. Но там, където героите на Барда борили враговете си с меч, в днешно време битката се провежда с помощта на камера и микрофон. И това не по-малко изисква известна степен на смелост.

Erin BrockovichЕрин Брокович

Историята на филма за Ерин Брокович е за една силна, но в същото време уязвима жена. От гледна точка на обстоятелствата, при нея обикновените женски слабости са недопустим лукс. Тя може и да не е гений, но упоритостта и загрижеността й за съдбата на другите й позволява да постигне невъзможното: да спечели победа над голяма корпорация. В онези моменти, когато загубите сърцето си, просто гледайте този филм отново – фантастичен е.

Frida/ Фрида

Това е един от биографичните хубави филми, в които сюжетът се върти около живота на една от най-запомнящите се жени, известна със своето бунтарство, присъщо на човешката природа, с неудържимо желание и прекомерна енергия. Фрида (в ролята Салма Хайек)е на 20 години, когато се омъжва за много по-големия, богат и покварен Диего Ривера – най-известният художник в Мексико. „Фрида“ разкрива историята не само на един блестящ изпълнител, но и на една жена, за която любовта и семейството са били преди всичко. Саундтракът към филма също заслужава специално внимание.

Eat Pray Love/ Яж, моли се и обичай

Нямаше начин да изключим този от списъка с филмите, които всяка жена трябва да изгледа. Адаптиран от мемоарите на авторката, филмът предлага един прост метод за преодоляване на чувството на депресия: изберете три страни, започващи с буквата „И“, отправете се към тях веднага и просто открийте себе си. За главното действащо лице (в ролята Джулия Робъртс), този метод се оказва успешен. Веднъж, след като видите „Eat Pray Love“, може би ще откриете, че е време за ваша собствена версия.

Elizabeth: The Golden AgeЕлизабет: Златният век

Това е един от онези фантастично хубави филми, които разказват за трудния живот на  кралицата. Но тук се разказва по-малко за историята или за монархията, тъй като става въпрос за живота на дадено лице. Елизабет I е жена без право на личен живот, лишена от дори най-простите радости. Врява, страст, предателство, приключения, величие – всичко това е съчетано в този завладяващ епос с несравним сценарий, луксозни костюми и прекрасно взаимодействие между героите.

Where the Heart Is/ Там, където е сърцето

Един от най-забележителните филми, правени някога за любовта, прошката и приятелството. На пръв поглед това изглежда като банална история, толкова стара, колкото Земята. Един млад човек изоставя бременната си приятелка, на когото тя разчиташе като на сродна душа. Но животът не е чак толкова страшен, колкото изглежда. Просто не можеш да си позволиш да изпаднеш в отчаяние, да се обърнеш срещу света или да изгубиш сърцето си. Трябва да продължиш напред, да забравиш за миналите си нещастия, да помагаш на другите и да се наслаждаваш на живота си. Чували сте за това хиляди пъти преди, разбира се, но това наистина е ключът към щастливия живот.

The Messenger: The Story of Joan of ArcЖана д’Арк

Един наистина великолепен филм. Мащабните исторически филми като този може много лесно да станат досадни и преувеличени. Но създателите на „The Messenger“ са свършили страхотна работа в реално изобразяващите силна вяра и чувство за справедливост, намерени в характера на Жана д’Арк, изиграна блестящо тук от Мила Йовович.

Head in the CloudsГлава в облаците

Името на този филм не е избрано на случаен принцип. То описва състоянието на съзнанието, в което героите се намират – единствени по рода си лека лудост и възвишени емоционални преживявания, които не са от тази Земята и които могат да ви издигнат … но в същото време, за съжаление, да ви разделят от реалността. Трагичната, обезнадеждаваща кинематография на филма е перфектна до края, а сюжетът е сериозно проучване на най-мистериозния обект, който познаваме – на човешкото сърце.

Elegy/ Елегия

Това е един от филмите, които успяват да разклатят своята публика до мозъка на костите. Тази история на една връзка между професор в колеж и неопитна млада студентка  гарантирано ще остави своя отпечатък върху вас. Тя ни напомня, че има някои хора на този свят, които са просто близо до нас … и след това има и такива, с които ние имаме по-дълбока, духовна връзка.

AmélieНевероятната съдба на Амели Пулен

Амели, млада французойка с живо въображение, открива скривалище на стари играчки в банята си. Идеята, че тя трябва да върне това „съкровище“ на законния му собственик, започва да гори в съзнанието й. Този единствен акт на доброта променя живота й и тя започва да се намесва в делата на другите по най-неочаквани начини. Този филм обърна живота ни с главата надолу по цяла редица причини. Невъзможно ще ви бъде да да си представите Париж, без да чувате възхитителния саундтрак на Ян Тиерсен в главата си, след това.

My Week with MarilynМоята седмица с Мерилин

Поемането на  ролята на Мерилин Монро винаги ще бъде предизвикателство до известна степен. Но тук Мишел Уилямс успява да го направи перфектно, превръщайки се в най-доброто превъплъщение на иконата на двадесети век, която е едновременно изключително уверена и кокетна млада жена, и малко момиче, изплашено на света и всички в него. Но си струва да гледате този филм заради невероятно красивата му атмосфера, както и за това, че вие също ще повярвате, че може да достигнете звездите.

Evita/ Евита

Една прекрасна музикално разказана история на живота на Мария Ева Дуарте де Перон (или Евита), възлюбената Първа дама на Аржентина. Мадона автентично описва всички по-светли, както и по-тъмни страни на личността на Евита, включително страховете и амбициите й. Разбира се, самата музика заслужава да бъде отделно похвалена; тук приноса на Андрю Лойд Уебър е изключителен.

Gia/ Джия

Ако трябваше да се опише този филм само в една дума, то  тя ще бъде „изключителен“. В „Gia“, на публиката се показва суровата истина за моделския бизнес. Може да изглежда като един прекрасен живот с модни снимки, социални срещи и време, прекарано на модния подиум. Но отдолу, под повърхността, динамиката на този изключителен свят е съвсем различна. Младата Анджелина Джоли, междувременно, се оказва, че е била истинско откритие за създателите на филма.

Coco Before Chanel/ Коко преди Шанел

Един от филмите за духа на една силна жена, която не се страхува да не се поддаде на консервативното общество със старомодните му нрави, стегнати корсети и скучни рокли. Някои казват, че е скучен и монотонен, но би било по-точно да се каже, че просто отива на по-бърза скорост и тук се крие неговия чар. Това е малко като самия живот – понякога той се движи по-бавно, в други случаи лети по-бързо, отколкото ума може да се справи. Одри Тоту, освен това, дава ненадминато изпълнение  на легендарната Шанел.

източник:brightside.me