Филми с Леонардо ди Каприо

filmi s leonardo di kaprio

Едни от най-добрите филми с Леонардо ди Каприо.

Леонардо ди Каприо е талантлив и харизматичен актьор, който със забележителен успех вниква в различни роли. В началото на кариерата си той е на 14-годишна възраст и вече отдавна е сред мегазвездите, с чийто участие филмите се сдобиват в боксофис успех.

Актьорът е роден в Лос Анджелис и е единствено дете. Майка му (Ирмалин Иденбиркин) била секретарка в адвокатска фирма и има германско-руски произход. Баща му (Джордж ди Каприо) е четвърто поколение американец с италианско-германски корени. Талантът на Лео, явно идва от него, защото баща му работел като уличен актьор и продавал комикси. Родителите му се развеждат, когато той е на една годинка и майка му поема изцяло грижата за израстването му. Днес, Лео е един от най-успешните, харесвани и талантливи актьори в света. Вижте едни от най-известните му роли и филми с Леонардо ди Каприо.

Филми с Леонардо ди Каприо

filmi s leonardo di kaprio

„Защо тъгува Гилбърт Грейп“

Това е първото голямо филмово участие на ди Каприо, който си партнира с Джони Деп. Лео играе ролята на Арни – 18-годишно момче, умствено изостанало на 4-годишна възраст. Оставате с усещането, че филмът е заснел човек, който наистина страда от психично заболяване. Ди Каприо показва своят талант тук за първи път. Номинациите за „Оскар“ и „Златен глобус“ за ролята му на Арни са доказателство за това.

film s leonardo di kaprio

„Плажът“

Във филма Плажът Леонардо ди Каприо играе ролята на Ричард – американец, който мечтае за свободен живот. В търсене на приключения, той е в романтичния Тайланд, който, според един от героите, е един земен рай. Но нито един остров няма да спаси човешкия свят от насилието, жестокостта, завистта и безразличието. Ди Каприо е тук в целия си блясък – обича и се бори отчаяно.

Още филми с Леонардо ди Каприо

leonardo di kaprio filmi

„Бандите на Ню Йорк“

filmi s leonardo di kaprio

„Хвани ме, ако можеш“

film s leonardo di kaprio

„Авиаторът“

„От другата страна“

filmi s leonardo di kaprio

„Кървав диамант“

filmi s leonardo di kaprio

„Злокобен остров“

filmis leonardo di kaprio

„Джанго без окови“

filmi s leonardo di kaprio

„Великият Гетсби“

leonardo di kaprio filmi

„Вълкът от Уолстрийт“