citati uoran bafet

Уорън Бъфет е американски бизнес магнат и инвеститор, роден е през 1930 г. Той е най-успешният инвеститор на XX век и определено има какво да научим от него. Обявен е за най-богатия човек в света през 2008 г. Бъфет е изявен филантроп и това си проличава когато решава да дари 99% от богатството си за благотворителни цели, главно чрез фондация Гейтс. През 2012 г. успешно преминава лечение на рак на простата, за да продължи да ни вдъхновява с мислите си за успеха още известно време.

Цитати от Уорън Бъфет или как да бъдем успешни

uoran bafet citati

Благородният американски инвеститор знае много добре какво е нужно, за да бъдем успешни и е достатъчно щедър да споделя мъдростта си с всички хора по света. На какво ще ни научи ще проследим в следващите цитати от Уорън Бъфет.

10 мъдри цитати от Уорън Бъфет

1. Бъдете наясно какво точно правите. „Рискът идва, когато не знаете какво правите.“ Когато имате талант, един ден уменията ще надделеят над късмета.

2. Премисляйте отново и отново всичко. Държа да се отделя много време на премислянето, всеки ден. Хората рядко го правят, но е много важно в света на бизнеса.“ Много бизнесмени взимат импулсивни решения, които рано или късно водят до грешки.

3. Действайте внимателно във всичко, което правите. „Отнема 20 години да изградите репутация и само 5 минути, за да я съсипете.“ Трябва да бъдете предпазливи както в живота, така и в бизнеса.

4. Ако нещата са зле, не ги влошавайте. „Ако се озовете в дупка, не продължавайте да копаете.“

5. Заобградете се с правилните хора. „Няма как да направите успешна сделка, ако сте заобиколени с неправилните хора.“

6. Не бъдете прекалено доверчиви. „Купувайте акции в компании, които изглеждат толкова идеални, сякаш и идиот може да ги управлява.“ Чудесното приключва един ден, бъдете готови за момента, в който завесите ще паднат.

7. Оценявайте това, което е било преди да дойдат хубавите времена. „Някой седи на сянка днес, защото друг преди това е посадил дърво.“

8. Преценявайте кога да скочите от лодката. „Ако се окажете в потъваща лодка може би ще е по-подходящо да я напуснете и вместо да насочвате енергията си в ремонтирането й, насочете я към управляването на нова такава.

9. Навиците са трудни за променяне. „Веригите, с които ви връзват са твърде леки за да се усетят, докато не натежат прекалено много, когато ще е почти невъзможно да ги счупите.“

10. Вярвайте в успеха си, дори когато никой друг не го прави. „Винаги съм знаел, че ще бъда богат и никога не съм се съмнявал в това.“