Книги

Известни мисли и цитати на Фредерик Бегбеде

izvestni misli citati frederik begbede

Рекламист, журналист, естет, писател, критик, бунтар и издател – всичко това се събира в едно име – Фредерик Бегбеде. Французинът е автор на бестселърите “Любовта трае 3 години”, “Помощ, простете”, “Разкази под екстази”. Булевардният му стил успява да бъде, както любим така и мразен, точно заради острия си език, както и заради това, че нарича нещата с истинските си имена. Тези, които го обичат, са му станали фенове още от първите прочетени изречения. Специално за читателите ни сме събрали редица от известни мисли и цитати на Фредерик Бегбеде – най-популярните и най-духовитите.

Любими мисли и цитати на Фредерик Бегбеде

frederik begbede Libimi misli i citati

“Удоволствието си има предимство: за разлика от щастието, то съществува.”

“Животът е ситком: поредица от сцени, които се развиват сред едни и същи декори, с почти същите действащи лица и чийто следващ епизод очакваш с нетърпение, белязано от известно затъпяване.”

“Най-добрият начин да държиш мъж е в своите ръце.”

“Да заминеш – ето една дума, която твърде рядко бива осъществена на дело. Думите не бива да се мечтаят, а да се живеят.”

” Да се спасиш от работата е толкова трудно, колкото и да се спасиш от безработицата.”

“Безделникът е обществен враг номер едно.”

“Усмихвай се – това кара хората да се чудят за какво си мислиш.”

“Нищо не се подобрява с възрастта.”

“От раждането до смъртта животът ни е включен на автопилот и трябва нечовешка смелост, за да промениш курса. На 20 години си въобразявах, че зная всичко за живота. На 30 разбрах, че не зная нищо. Прекарал бях десет години в учене на всичко онова, което в последствие трябва да отучвам.”

“Никога не си лягай с някой по-луд от теб.”

“За да бъдеш щастлив се нуждаеш от сигурност, за да си влюбен, се нуждаеш от несигурност.”

„Мъжете непрестанно се намират някъде между една бивша и една бъдеща, защото сегашното не ги интересува. Те предпочитат да се реят между носталгията и надеждата, между загубата и мечтата. Ние вечно си оставаме заклещени между две отсъстващи жени.“

“Снобите нямат врагове и затова злословят по адрес на всички са надеждата да си спечелят някой.”

“Комарът трае един ден, розата три дни. Котката трае тринадесет години, а любовта три. Това е положението. Най-напред е годината на страстта, после годината на нежността, накрая годината на скуката.”

“ Писателството не е професия, а търсене. Писателят трябва да гледа на нормалното с удивление, а със спокойствие на безумието.“