Джон Бон Джоуви – вдъхновяваща биография

jon bon jovi biografiq

vdahnovqvashti biografii jon bon jovi

Успехът се състои в това да паднеш девет пъти, а да се изправиш десет пъти” – казва любимецът на милиони по цял свят в една книга за успехите, върховете и паденията по пътя.

Представяме ви една от любимите ни вдъхновяващи биографии за 2014 г. – тази на Джон Бон Джоуви. Започвайки от ранните му ученически години, през които той среща своята голяма любов, преминавайки през изключително трудната борба за утвърждаване на неговата група и стигайки до сегашните му неуморни усилия в областта на благотворителността. От слаб ученик до рок икона, която разчупва стереотипа за шеметния живот от типа „се*с, наркотици и рокендрол“, от покорител на женските сърца до отдаден на семейството баща на четири деца, това е историята на мегазвездата на рока Джон Бон Джоуви.

Дори дългогодишните фенове на Джон Бон Джоуви ще научат малко известни факти от живота му, като вдъхновяващата му реч пред световноизвестния „Клуб за дебати” на Оксфордския университет или немалкия му опит в ръководенето на отбор от висшата лига по професионален американски футбол на закрито.

Вдъхновяващи биографии за     2014 г Джон Бон Джоуви  –           “ Биографията”

jon bon jovi biografiq

Пътят на групата „Бон Джоуви“ до върховете на славата, изпъстрен и с малко известни факти от живота на Джон Бон Джоуви, като тайната му сватба с Доротея или активното му участие в предизборната кампания на американския президент Барак Обама, е всъщност една от най-вълнуващите истории на успеха в музикалния свят.

Откъс от “Джон Бон Джоуви – Биографията” от Лора Джаксън:

Към момента публичното възхищение от “Бон Джоуви” достигнало такова ниво, че на 15 март 1989 г., когато пеели на живо в Ню Джърси, кметът на Сейървил направил шоуто още по-незабравимо, връчвайки им символично ключовете от града. От своя страна кметът на Ню Йорк обявил тази дата за „Деня на Бон Джоуви”. Това било наистина опияняващо изживяване, което поддържало високия адреналин на петимата през следващите шест седмици, когато към края на април изнесли два концерта в Лос Анджелис. Дори за група с толкова много успехи, те достигнали вълнуваща повратна точка.

Техният нов сингъл “I`ll Be There For You” достигнал само скромното 18 място в Англия, но в родината им се превърнал в четвъртия им хит, окупирал първото място в класациите. На световноизвестния булевард „Сън Стрип” греел гигантски билборд с ликовете на “Бон Джоуви”, а двата концерта в Лос Анджелис се превърнали в незабравимо изживяване.

Джон се чувствал истински въодушевен. „Бях на върха на проклетия свят!”, спомня си той. Двамата с Доротея излезли да отпразнуват подобаващо случващото се. Безкрайно превъзбуден през цялото време, той посетил студио за татуировки, където се сдобил с глава на бик, разположена високо на дясното му рамо. После отишли в местно казино, където късметът му в игрите го накарал да се почувства буквално непобедим.

Но еуфорията му все още не била достигнала върха си, и внезапно той изненадал Доротея с думите: „Хей! Хайде да се оженим!” Зашеметена и развълнувана, дългогодишната му любима първоначално го затрупала с въпроси: „Кога? Къде?” За нейна голяма изненада се оказало, че Джон иска да се оженят буквално след часове и в пълна тайна. Усъмнила се, че той не разсъждава трезво, Доротея му заявила, че не вярва на нито една негова дума. Но Джон настоял: „Да го направим сега!”, добавяйки, че могат да отлетят до Лас Вегас, да се оженят и да се върнат обратно, преди някой дори да е усетил, че ги няма.

И като току-що влюбени, те хукнали натам и били венчани в параклиса “Грейсланд” на 29 април 1989 г. от пастор Джордж Колтън. Разбира се, не разполагали с подходящи пръстени и затова използвали евтини пластмасови заместители. Нямало шаферки, нито кумове и цялата церемония приключила за по-малко от пет минути. Но младоженците били неизразимо щастливи.

Джон се обадил на родителите си в три часа сутринта, за да им съобщи радостната новина. Каръл Бонджови вдигнала телефона, отначало уплашена, че се е случило нещо лошо заради необичайния час на обаждането. Но секунди по-късно чула изпълнения със задоволство глас на Джон: „Искаш ли да кажеш здрасти на новата си снаха?”

Новината за внезапната женитба на Джон Бон Джоуви скоро излязла във вестниците под заглавие: „Булката беше облечена в черна кожа, както и младоженецът!” Романтиката на тайната церемония подпалила въображението на феновете, но Джон бил подложен на сериозна критика, когато се завърнал при останалите от групата. Фактът, че не казал за сватбата на никого от приятелите си, както и на техния мениджър Док Макгий бил приет доста зле. Те се почувствали засегнати и някои от тях били крайно недоволни от този таен ход.

Джон разбрал, че е наранил чувствата на доста близки до него хора и ясно усещал общото им недоволство през следващите няколко дни. После решил, че всъщност няма значение какво мислели другите. Той и Доротея се оженили заради себе си, а не заради някой друг. Джон отхвърлил и всякакви плиткоумни забележки, че заради статута си на се*с символ не трябвало да се жени изобщо. Може би мениджърът на групата Док Макгий наистина първоначално имал някои опасения как новото семейно положение на неговата суперзвезда би се отразил на фенките, но в крайна сметка това било част от работата му.

Доротея никога не търсела публична изява и нещата щели да продължат по същия начин. Все пак, нищо не охлажда ентусиазма на почитателките така, както съзнанието, че техният идол е всъщност щастливо женен мъж и никак не е толкова достъпен, както изглеждал на сцената по време на концерт.