Книги

Петдесет нюанса по-тъмно от Е. Л. Джеймс

petdeset niuansa po tamno ot e l djeims

petdeset niuansa po tamno ot e l djeims

Забранявана и отричана, но неизменно обичана, трилогията „Петдесет нюанса“ е попкултурен феномен, който завладя света!“.
Ню Йорк Таймс

Петдесет нюанса по-тъмно“ е книга втора от трилогията „Петдесет нюанса“от Е. Л. Джеймс . 

„Петдесет нюанса“ разбива всички рекорди! Трилогията достига 30 млн. тираж по света – една от най-бързо продаваните поредици, като остави зад себе си романите на Дан Браун и Джоан К.Роулинг.

Изплашена от ексцентричните се*суални наклонности и мрачни тайни на Крисчън, Анастейжа скъсва с него, за да започне нова кариера в американско издателство. Но копнежът продължава да владее всяка нейна мисъл и когато той ѝ предлага нов договор, тя не може да му устои. Страстната им връзка отново се разпалва. Скоро Ана научава за изтерзаното минало на своя наранен, напрегнат и властен господин Петдесет нюанса повече, отколкото е смятала за възможно. Докато Крисчън се бори с вътрешните си демони, Ана трябва да се изправи пред гнева и завистта на жените, с които той е бил преди, и да вземе най-важното решение в живота си. Решение, което може да вземе единствено сама…

„Петдесет нюанса по-тъмно“ от Е. Л. Джеймс

В продължението на „50 нюанса сиво“ връзката между Анастейжа и любимия ми Крисчън се засилва. Самата Е. Л. Джеймс сякаш става по-добра като писател и добавя към любовната история и различни обрати, които да сплотят двамата влюбени. След всеки проблем те стават по-близки в общуването и… в интимните си отношения, разбира се…

Може да си мислите, че в подобни книги не се случват емоционални промени у героите, развитие на персонажите и разни такива, но този роман тотално разбива този мит. Крисчън се превръща от едно наранено, но и разглезено богаташче, в истински мъж, който най-накрая позволява да му дадат истинска любов. И това се случва само защото  Ана е намерила своята същност и отстоява правата си.

Определено се харесва „50 нюанса по-тъмно“ повече от първата книга. Затова не се и изненадвайте, ако след като я приключите, веднага ще започнете да четете и „50 нюанса освободени“… Когато една книга ви държи буден цяла нощ, няма начин да е лоша!

„Книга за жените, които не се страхуват да изказват на глас копнежите си!“.
Нюзуик

„Напълно съм изумена от успеха на моите книги!“.
Е. Л. Джеймс