rabota problemi biuro kompiutar maj

Когато мразите работата си и не можете да напуснете…  това е доста трудна и тежка житейска ситуация, но може да се случи на всеки след поредица от грешно взети решения. Причината за намразването на работното ви място може да се дължи на много фактори. В един момент се оказвате в капан в токсична среда. Колегите ви са коварни, шефът ви рядко оценява усилията ви и като цяло чувствате, че това не е вашето място. Но защо не напускате? Може би имате добро заплащане, или в този момент няма подходяща позиция във вашия град. Каквато и да е причината за кръговрата, в който сте попаднали, тук сме, за да споделим няколко съвета, с които да излезете от лошата житейска ситуация.

Извлечете ползи от лошата работа

1. Определете какво ви кара да се чувствате нещатни. Според американско проучване, когато хората са попитани всъщност защо са недоволни, в 9 от 10 случая те дори не споменават работата като фактор. Повечето пъти причината се крие в домашната атмосфера или в личния живот.

2. Когато мразите работата си и не можете да напуснете, просто сложете граници в общуването на работното място с токсичните колеги. Така вероятността да ви наранят е по-малка.

3. Направете си детоксикация от негативизма, който събирате на работното място. Не натоварвайте близките и приятелите си с проблемите от професията си. Общувайте с приятни хора, намерете начин, по който да “проветрявате” мозъка си (чрез спорт например)

4. Мислете за работата си като за място, от което събирате опит. Със сигурност от всяко работно място има какво да научите. Фокусирайте вниманието си върху това да научавате нови неща, не върху лошите погледи на колегите.

5. Работата ви не е това, което сте всъщност. Щастието на работното място не определя вашата стойност като човек.

6. Запознайте се с “Трябва”. Имаме предвид, че не е нужно да оставате на работното си място, само защото работите, това което родителите ви винаги са мечтали да практикуват. Не работете нещо, само поради чувство за дълг.