Архитектура

Екзотична къща в тропика на Мексико

kashta tropici meksiko stolove darveni pokriv

Натъкнахме се на изключително екзотична къща в тропика на Мексико. Името и е SJA I (за жалост не сме наясно какво означава съкращението) и е създадена по проект на архитектите Javier Dueñas Estrada, Alvaro Gonzalez и Guerra Gomez. Къщата се намира в центъра на мексиканския залив, на 20 метра от брега на Тихия океан. Основните помещения на постройката поддържат визуална и пространствена връзка между хълма и морето. Заложено е интегриране на градински участъци с кактуси, ендемични дървета и скални форми. Двора на къщата цели да се доближи максимално до екзотичната атмосфера, която цари наоколо.

Интериор на екзотичната къща в тропика на Мексико

kashta v tropicite meksiko gradini

В южната и част е спалнята, в северната са разположени бар с барбекю и камина с дърва. В източната част са кухнята и хола. За да бъде по-гостоприемно място са осигурени 4 самостоятелни стаи за гости и басейн. Дограмата на тази къща в тропика е изработена от специфично кедрово дърво, което е характерно със своята здравина и аромат. Какъв по-естествен ароматизатор? Това наистина ни звучи екзотично.

Екстериор и иноземна красота на хълм в Мексико

kashta v tropicite meksiko halm gora

Основният използван материал за построяването на къщата е камък. Добит е от скалите под къщата. Използван е за формиране на стените. Колоните и гредите са направени и от дърветата в близката гора.  За външните подови настилки е използван обработен с пясъкоструйна машина мрамор (за да се получи гладка и нехлъзгава повърхност). Вътрешните подови площи са направени от специализиран камък, позволяващ да се ходи бос в къщата. Покривът е внимателно обгрижен с клони от местни палми.

kashta v tropika na meksiko basein darveta

 баня изработена от дървен материал

kashta tropici meksiko banq mivka darvo

 дървено обзавеждане с много зеленина

kashta tropici meksiko darveni mebeli

мебели от дърво с красива градина

kashta tropici meksiko darveta gradina

 Къща в тропика на Мексико – екзотична спалня с бели чаршафи 

kashta tropici meksiko spalnq darvo

 балкон с гледка към гората

kashta v tropicite meksiko balkon gora

kashta v tropicite meksiko basein gora

kashta v tropicite meksiko cvetq darveni mebeli

kashta v tropicite meksiko darvena

kashta v tropicite meksiko kamak darveni mebeli

kashta v tropicite meksiko spalnq