прическа хън

Актуалната прическа хън очарова звездите от Марго Роби до Ариана Гранде и все още е предпочитана от много млади жени. Този вариант на половин кок получи своите модификации, които са подходящи за различни поводи и се превърна в нещо като симбиоза между класически висок кок и небрежен тренд, които готините момичета харесват.

Прическата хън не трябва да изглежда като недовършена или недобре стилизирана коса. Направена подходящо, тя може да бъде носена както в офиса, така и на среща с любимия мъж. Заинтригувани ли сте? Или по-скоро скептично настроени? Представяме ви най добрите начини за оформяне на модерна прическа хън, подходящи за всеки повод.

Прическа хън за готините момичета

прическа хън

Подобен начин на стилизиране на прическа хън се постига най-добре с полу-чиста коса. Идеята е да се постигне ефект на разрошен кок. За целта се отделя сектор коса от темето, който се завързва с ластик на малка опашка. След това се използват кичури от опашката, които започват да се покриват един друг така, че да се образува един небрежен кок, който накрая се закрепва с прозрачен ластик.

Прическа хън за дамите

прическа хън

В този случай е получена сложна прическа хън, наподобяваща цвете. Тя е женствена и подходяща както за празнично парти, така и за официални ангажименти. Направена е, като са взети малки сектори коса над ушите и са закрепени заедно на тила с ластик. В косата над ластика е открит малък отвор и през него е прокаран края на опашката нагоре. След това опашката е сплетена на плитка, завързана с малък прозрачен ластик накрая.  Всеки сектор от плитката е издърпан така, че да изглежда възможно най-плоска и голяма. Финалната стъпка е внимателното завиване около основата така, че да се получи подобие на цвете, което се закрепва с фиба отдолу.

прическа хън

Ето вариант на прическа хън, подходящ за офиса. Горната половина на косата е сресана и прибрана в опашка на средна височина, която е закрепена с ластик в края. След това е усукана около основата като кок, който е подсигурен с фиба отдолу така, че да не се вижда, но да се запази стабилна формата.

прическа хън

Тази лесна прическа е подходяща за случаите, в които не разполагате с много време за стилизиране на косата. Два сектора на височина над ушите са усукани и събрани в средно-висока опашка отзад. След това, тя самата е усукана около един от пръстите и е събрана в малък кок, който е закрепен отдолу с няколко фиби.

прическа хън

Тази прическа хън е взета директно от модният подиум и ще допадне на дамите с бохемски стил. Макар да изглежда сложна, тя също няма да отнеме повече от две минути. Взима се по един сектор коса от зоната над ушите и се сплитат, докато стигнат до средата на главата. След това се вързват с ластик, а краищата се усукват и от тях се оформя малкият полу-кок. Директно под него се сплита трета плитка по дължината на целия кичур, която се завързва с прозрачен малък ластик накрая.

прическа хън

Тази романтична прическа хън е подходяща за сватба или за парти на вън. Отново се прави малка опашка от секторите коса над ушите, след което се сплита до половината. Усуква се сплетената част около основата така,че да се получи малък кок, който се закрепва отдолу с няколко фиби.