неща, за които ще съжалявате

Досещате ли се кои са тези 11 неща, за които ще съжалявате, когато станете на 30?

Натрупаният опит и времето са най-добрите учители, които могат да ви покажат ясно и категорично погрешно взетите решения. Но не ви ли се иска да пропуснете допускането на неприятни грешки и да получите цялата мъдрост от равносметките наготово? За целта може да се възползвате от резултатите от наскоро проведено проучване между хора от определена възрастова група, които споделят откровено за пропуснатите възможности и допуснатите провали, които са се случили по време на годините, преди да навършат 30. Независимо дали дали сте на път да се впуснат във вълнуващото пътешествие на 30-те или наближавате края на опашката, научете се от познавачите и се запознайте с опита им.

11 неща, за които ще съжалявате, когато станете на 30

  1. За нещата, които ТРЯБВА да се направят.

През своите 30 години ще усещате общественият натиск така, както никога досега, но това не трябва да ви спира. Може постоянно да се тревожите за това как ще се сдобиете със собствен дом, за създаването на семейство и деца или за изграждането на стабилна кариера. Оставете всички тези очаквания и живейте живота си по начин, по който се чувствате щастливи. Не си мислете, че нещата отиват към провал, защото начинът ви на живот се отклонява от нормата. Помнете, че имате един живот и го изживейте по свой начин.

    2 .За това, че не прекарвате достатъчно време с родителите си.

Едно от нещата, за които хората на 30 съжаляват е това, че не прекарват време с родителите си, докато са достатъчно млади. Някои прости и споделени с тях удоволствия като разходка, пътешествие или обикновен искрен разговор могат да се окажат трудни за изпълнение, когато с течение на времето те остареят или починат.

     3. За това, че поставяте работата на първо място.

Едно от онези неща, за които ще съжалявате, когато станете на 30 години е това, че поставяте служебните си ангажименти пред всичко останало. Ще ви се искало да сте прекарвали повече време с хората, които обичате, защото това са безценните моменти, с които парите и изкачването в кариерата не могат да се сравнят.

   4. За това, че пилеете време в негативизъм.

Ако си мислите, че негативните хора около вас ще изчезнат, когато станете на 30 – грешите. Независимо, че ще се навъртат около вас, не си губете времето да им обръщате внимание. Пазете се от индивиди, които ви карат да се чувствате зле от това, което сте и прекъснете всякакви взаимоотношения с тях. Не допускайте негативни мисли и страхове относно неща, върху които нямате контрол.

   5. За това, че сте мислили, че 30-годишните са стари.

30-годишните често използват фразата: “Твърде съм стар за тези неща”, но това съвсем не означава, че буквално е вярно. Със сигурност хората на 50 и на 60 ще се съгласят с това. Светът е очарователно и вълнуващо предизвикателство за 20-годишните, но това усещане не се преодолява с напредването на възрастта. Никога не губете детето в себе си и се възползвайте от шансовете, кото ви предоставя живота, живейте го и му се наслаждавайте.

   6. За това, че не поставяте себе си на първо място.

Може би пренебрегвате себе си и поставяте останалите на първо място в живота си. Спрете да омаловажавате собствените си нужди и ценности. Знайте, че веднъж след като сте поставили себе си на преден план, всичко останало може да се разпадне на парчета. Това може да ви превърне в един щастлив лагерник, което от друга страна да подобри и връзката ви – и в двата случая ще спечелите. Ако се грижите за себе си, ще има по-малко неща, за които ще съжалявате, когато станете на 30. Ако животът ви се върти около партньорът ви, вероятно няма да съжалявате, ако се фокусирате върху собствените си нужди и преследване на мечтите си.

   7. За това, че не се грижите по-добре за тялото си.

В един момент ще достигнете до парадокс – от една страна ще твърдите, че времето за глупости е отминало, а от друга ще продължавате с вредните навици от младежките години да се храните с боклуци, да пиете некачествен алкохол и други подобни. Макар да е трудно да се откажете от подобни съсипващи здравето и фигурата ви действия, направете всичко по силите си, за да не съжалявате след време, защото няма да ви доведат до нищо добро.

   8. За това, че не се възползвате от шансовете.

Дали заради любопитството или нещата, за които се твърди, че са правилни и грешни пропускате възможности преди да навършите 30, но истината е, че след време повече ще съжалявате за пропуснатите шансове, отколкото за това, че сте играли на сигурно.

   9. За това, че не сте спестили и инвестирали достатъчно.

Това е едно от най-често срещаните неща, за които 30 годишните съжаляват. Ако започнете да спестявате по малко пари още от ранна възраст, когато стане време за пенсиониране ще имате достатъчно средства да изкарате спокойни старини. Инвестирането в себе си под формата на придобити умения и познания ще ви отвори повече възможности за в бъдеще.

   10. За това, че не пътувате достатъчно.

Светът е толкова интересен, така че трябва да използвате всяка възможност за приключение към непозната дестинация. Не отлагайте, докато сте физически издържливи и здрави, защото когато остареете, нещата няма да изглеждат по същият начин.

   11. За това, че обръщате много внимание на онова, което ще кажат другите.

Съжаление за това ще изпитвате на всяка възраст, така че не губете излишно време в робуване на този безполезен навик и след като навършите 30 спрете да инвестирате време и енергия в мислене на онова, което може да кажат хората, за да не съжалявате по-късно. Единственото, което трябва да ви интересува е това, което вие мислите и онези, на които им пука за вас, ще го приемат.

източник:popsugar.com