как да познаете

Когато приемете тези 25 неща ще разберете, че вече сте пораснала.

Има някои брутално откровени житейски уроци, които ще ви помогнат как да познаете, че вече сте възрастен индивид. Гледането на много романтични комедии в ранна възраст може да ви остави с някои заблуди за това как стоят нещата в актуалната реалност. Ето защо, погълнете тези 25 горчиви хапчета под формата на брутални факти, които са по-лесни за преглъщане от неадекватното поведение и последствията от него.

Как да познаете, че вече сте възрастна? Приехте ли вече тези изводи, че:

как да познаете

   1. Животът е труден. Вземете си каска.

Връзките се разпадат, някои от хората около вас може да се окажат идиоти и няма винаги да получавате желаното. В някой момент ще ви се наложи да излезете навън в проливният дъжд без чадър и да се намокрите. Приемете фактът, че животът няма как винаги да бъде лесен и се придържайте към сентенцията, че това, което не ви убие, ще ви направи по-силни. Освен това трудностите ще ви накарат да оцените хубавите неща и да им се наслаждавате повече.

   2. Ако искате да се забавлявате, трябва преди това да работите усилено.

Всяко удоволствие се заплаща по един или по друг начин. Това е компромис, така че се примирете с него. И ако ще ви послужи за утеха ще добавим, че обикновено си струва.

   3. Ако прецакате нещата, ваша отговорност е да ги оправите.

Вече не сте хлапе, така че няма кой да стои зад гърба ви и да поправя кашите ви. А и не трябва, защото в противен случай как ще се научите да се справяте в различните ситуации. Ако сгрешите в нещо, ваше задължение е да намерите начин да поправите стореното. И докато имате желанието да си признаете и да понесете последствията еднолично, то възможността да го сторите е изцяло по силите ви.

   4. Снимката от шофьорската ви книжка никога няма да изглежда добре.

Това е едно от неписаните правила на Вселената. Като че ли всяка възможност човек да изглежда добре на снимката на личната си карта или на тази от шофьорската снимка се е изпарила. Колкото и добре да се гримирате и да оформите косата си, всеки кадър за личните ви документи ще бъде съсипан по някакъв необясним начин и накрая няма да се харесате.

   5. Понякога трябва да се съмнявате в хората.

Не всички заслужават кредит на доверие. Не е лесно да се вземе решение доколко може да се доверите на някого, защото може накрая да ви злепостави и да загубите повече, отколкото сте предполагали. Най-доброто, което може да направите е да дадете шанс и да запазите преценката си, а след това да осъзнаете, че има много добра причина нещата да са такива, каквито са. Определено може да научите повече за хората междувременно, както и да разберете някои неща за себе си.

   6. Имате контрол над живота си.

Звучи плашещо, нали? Възможността да поемете контрола за собственото си щастие е едновременно освобождаваща и ужасяваща. Трябва да възприемете нещата така, все едно вие сте кукловода в собственото си представление, така че го направете интересно и добро, направете го така, че да се гордеете.

   7. Правенето на компромиси принципно е нещо добро, но компромисите със себе си не са добра идея.

Съществува много тънка граница между това да промените съзнанието си и да промените себе си. Обърнете внимание на това и не забравяйте, че за нищо не си струва да правите компромис с основните си убеждения, дори и ако може да изглежда така, че ще направи живота ви по-лесен в момента.

   8. Успехът е въпрос само за възприятие.

Вие и само вие можете да придадете смисъл на успеха си, защото това понятие е различно за отделните хора. В някои дни за вас постигнат успех може да бъде способността да си оправите леглото, а в други – да летите с парашут или да управлявате самолет. Вие трябва да го решите. Не трябва да съпоставяте своят успех с успехите на другите.

   9. Някои хора са наистина отвратителни.

Приемете този факт и не се опитвайте да направите нещо по въпроса – да си губите времето и енергията. Не опитвайте да ги промените, а се замислете за наистина прекрасните хора, които населяват този свят. Дръжте се за тях и забравете за останалите.

   10. Училището няма да ви научи на всичко, което трябва да знаете.

Обучението безспорно е полезно по безброй причини, но относно справянето в живота това е истината. Никак не е маловажно да научите буквите, числата, химичните и физичните закони, континентите и да получите диплом. Но истината е, че когато минете 20 ще разберете, че това е само върхът на айсберга и трябва да учите още много неща, на които само житейските шамари и опита ще ви научат.

   11. Любовта не е само чувство, а избор.

С напредването на възрастта връзките стават все по-сложни. Влюбването е лесно, но любовта трудно се запазва за дълго. Любовта е избор, които правите всеки ден – да обичате или да не обичате, да опитвате или да се откажете, да се борите или да се оставите на течението. От вас зависи.

   12. Не може да помогнете на някой, който не иска помощ.

Понякога продължавате да се борите, дори когато битката е загубена, а най-доброто, което може да направите за себе си е да се поклоните и да се оттеглите достойно от ситуацията. С натрупването на годините ще започнете все по-лесно да осъзнавате дали е нужно да правите трудни избори или просто да се откажете и да продължите напред.

   13. Парите няма да решат проблемите.

Парите нямат магическа способност. Вярно е, че могат да помогнат с някои от най-належащите проблеми, но трябва да се преборите с неприятностите, за да бъдете наистина щастливи в живота. Най-често нещата, които ще ви донесат радост, нямат нищо общо с парите.

   14. Вие не сте центърът на Вселената.

Светът не се върти около вас, колкото и да ви се иска. Вашите проблеми са истински и важни, но не са по-важни от тези на останалите хора. Всеки си живее в свой собствен свят, но е важно да разберете и да опознаете всички останали светове около себе си. Това ще ви помогне да поддържате нещата в перспектива.

   15. Нещата рядко са толкова готини, колкото изглеждат на пръв поглед.

Независимо от големите думи, които хората използват понякога, нещата, за които говорят едва ли са толкова хипер. Но понякога трябва просто да преминете през посредственото, за да достигнето да наистина добрите неща, така че никога не се страхувайте от всяка нова възможност. Подхождайте към новите преживявания с очакванията на реалист, но с надеждите на идеалист.

   16. Не може да направите всички щастливи.

Няма смисъл да опитвате, защото няма начин всички да са доволни. Колкото повече се опитвате да угодите на хората, толкова повече ще забравяте да се фокусирате върху собственото си щастие – а именно вашето собствено щастие е от значение. Бъдете мили, будете състрадателни, но знайте, че няма как всички да харесат онова, което казвате или правите. Дори това, което сте. Това е ОК.

   17. Понякога трябва да поставяте себе си на първо място.

Мисленето за себе си не е синоним на егоизъм. Непосредствените ви нужди или желания понякога трябва да са с предимство пред тези на някой друг и в това няма нищо лошо. Ключът към правилният подход е да се знае как да се разпознава кога и къде да се упражнява този лукс.

   18. Ревността е огромна загуба на време.

Винаги някой ще има онова, което вие искате, както и вие ще имате нещо, което иска някой друг. Тревата на съседа не винаги е по-зелена от вашата, а грижите за това могат да ви подлудят.

   19. Промяната е за добро. Понякога.

Не всички промени са за лошо, макар в началото да изглежда така. Не се чувствайте кофти заради новостите, които се случват в живота ви, защото те ще ви научат на нови неща.  Промяна в името на промяната не винаги е достатъчно добра причина да се правят големи ходове.

   20. Няма да станете по-млади.

Няма как да станете пак такива, каквото сте били, а листът с предсмъртните ви желания ще става все по-дълъг, така че започнете да зачерквате глупостите от него още от сега. И спрете да искате неща само заради другите.

   21. Понякога просто не знаете правилните отговори.

Няма как винаги да знаете дали това, което правите е правилно или не. Грешките са опит, така че не си мислете, че има някой, който да знае кое е било правилно, преди да сгреши. И не съдете твърде критично себе си.

   22. Никога не е твърде късно да се промените.

Въпреки че се смята, че до 20 годишна възраст хората най-много се променят и израстват, това не означава, че не можете да се превърнете в човека, който искате да бъдете, след като преминете тази възраст. Напротив, след 20 ще сте много по-уверени в решението си. Никой не е съвършен и всички трябва да се отворени към промяната. Ако има нещо, което не харесвате винаги има време да направите необходимото, за да достигнете до това, което да ви накара да се обичате.

   23. Дори да имате по-важни ангажименти, трябва да се наспите добре.

Не бъдете герой, защото вече не сте на 20 и будуването може повече да ви навреди, отколкото да ви помогне да свършите нещо полезно. Спете пълноценно през нощта. Светът няма да загине, ако го направите.

   24. Не може да имате всичко.

Може да имате много, да притежавате страхотни неща, да направите почти всичко и да имате живот, какъвто си направите, но няма как да имате всичко – никой не може. Целете се високо, не толкова високи, че да живеете нещастно, опитвайки се да да живеете според недостижими очаквания.

   25. Може да се обръщате назад само, за да видите колко далече сте стигнали.

Вероятно се справяте много по-добре, отколкото си мислите. Ако анализирате нещата под лупа вероятно ще откриете повече грешки, отколкото сте правели преди. Вижте цялостната картина и всичко, което сте постигнали до сега.

  източник:popsugar.com