neshtata za koito si govorqt shtastlivite dvoiki

Знаете ли какви са нещата, за които си говорят щастливите двойки? Ето как може да разберете, дали имате истински красиви и стабилни взаимоотношения с любимия човек. Просто прочетете кои са най-коментираните теми между партньорите с хармонични взаимоотношения и проверете дали присъстват във вашите разговори. Може да научите повече, отколкото предполагате.

Кои са нещата, за които си говорят щастливите двойки

razgovor vliubeni

Прескочете коментарите относно прогнозата за времето и се потопете в един интересен разговор. Ако вие или любимият ви човек си бъбрите за общи неща като температурите навън, храната за обяд или маловажни подробности от работния ден, това не действа укрепващо на връзката, според проучванията. Партньорите се чувстват много по-щастливи, ако прекарват времето си заедно в ангажираност с дискутиране на важни и съществени теми. И макар изследванията все още да не са дали конкретно заключение дали хората са щастливи, защото провеждат задълбочен и откровен разговор помежду си или това се случва,  точно защото са щастливи заедно, нека да обърнем внимание на това, колко важен е истинският разговор за взаимоотношенията. Един от бонусите на това да си част от стабилна и продължителна връзка е възможността да дискутирате теми, които в началото на отношенията ви сте предпочитали да избягвате. Така че използвайте всяка възможност да се настаните удобно и да споделяте това, което ви вълнува. Ето и 9 от  нещата, за които си говорят щастливите двойки.

9 теми за разговор с половинката

shtastliva dvoika vliubeni razgovor

1. Неловки моменти

Ако не може да споделите срамните си постъпки с най-близкият си човек, значи се притеснявате за начина, по които изглеждате в неговите очи. Не се срамувайте, той едва ли ще престане да ви обича, само защото се е случило нещо неловко, години преди да ви срещне. Всъщност, вероятно той има още по-смешни изцепки в спомените си.

2. Страхове и неувереност

Тук не става въпрос за фобията ви от земните червеи, а тревогите, свързани с бъдещите ви планове и остатъците от минали сенки на страхове. И макар да съществува риск да се почувствате уязвими или критикувани, на лице е и голяма вероятност да получите съчувствие и разбиране от страна на любимия мъж.

3. Минали връзки

Тази тема е деликатна, защото никой влюбен не иска да слуша, как любовта на живота му/й е бил в обятията на друг човек. Но тук същественото е в начина, по който се говори за миналото – с носталгия или огорчение. С достатъчно практика щастливите двойки успяват да анализират края на миналите връзки, без да поставят новия си партньор в стара рамка.

4. Политически възгледи

Какви са вълненията на двама ви относно последния приет закон или предстоящите избори? Не е толкова важно мненията ви да съвпадат, макар да е хубаво и ще помогне за един добър разговор. Щастливите двойки си говорят безпроблемно за собствената гледна точка, без да съдят различията. Напротив, проявяват толерантност към тях и се опитват да ги разберат.

5. Детство

Попитайте партньора си какъв е бил като дете. Дали се е сприятелявал лесно, имал ли е проблеми в училище, какви игри е обичал да играе. Под формата на забавен разговор за тези спомени ще разберете как се е превърнал в човека, в който сте влюбена днес.

6.Семейни връзки

Познаването на отглеждането и взаимоотношенията на партньора ви с неговото семейство са първостепенни за разбирането на настоящите му възгледи за създаването на семейство. Ако имате намерения за общо бъдеще заедно е добре да сте наясно колко близък е с роднините си. Защо се възмущава от майка си, защо не е близък със сестра си, как му понасят семейните събирания?

7. Текущи събития

Почти е невъзможно да си информиран за всичко, когато живееш в ерата на технологиите. Ето тук може да включите екипната работа. Попитайте партньора си за интересите му и се опитайте да научите едно-две неща по темата. Следете важните и нови събития, свързани с това. По този начин той ще се почувства добре и ще може да коментирате заедно нещата.

8. Филми и телевизионни предавания

В сравнение с политическите възгледи и споделените страхове, тази тема може да изглежда повърхностна, но експертите поставят тази тема сред “дълбоките” категории, отдавайки значение на това, че хората се фокусират повече на мотивацията на героите, отколкото на горещите холивудски актьори, които ги играят.

9. Бъдеще

Трябва ли да питаме кое е по-вълнуващо или страшно от бъдещето? Не става въпрос на пришпорвате партньора си за плануване на дата за сватба и деца. По-скоро какви са плановете му за тези неща – има ли мечти, цели или аспирации по тази и други теми. Какво иска да постигне? Какво го мотивира? Къде се вижда след пет години? Някой, който се стреми към израстване и не се страхува от непознатото, определено е достатъчно динамичен, че да ви заслужава до себе си.

Както Рузвелт правилно е отбелязал: “Великите умове говорят за идеи, а дребните умове обсъждат хората”, така че нека нещата, за които си говорят щастливите двойки да преобладават и в дискусиите с любимия човек до вас.