nina dobrev

Нина Добрев или Николина Добрева е родена на 9 януари 1989 година в София. Когато е едва на две годинки, родителите й емигрират в Канада. Тя премахва окончанието „а“ от фамилията си, след като получава американско гражданство. Вероятно ако беше останала в родината си, тя нямаше да получи такава популярност, но сега има възможността да прославя българската хубост и талант по света.

Нина Добрев – красота и талант с български корени

nina dobrev

Нина Добрев е още една от причините да се чуе за малката ни България по света. Красивата актриса е с български корени и макар да не живее в родината си откакто е проговорила, тя може да говори езика ни, благодарение на родителите си – компютърен специалист и художничка, които общуват помежду си на български в дома им. Като малка се увлича по художествената гимнастика и танците, които са полезни за всяко момиче. Благодарение на тях оформя добра фигура, което й помага още на 14-годишна възраст да започне работа като модел. Прословутата българска красота не отава незабелязана и девойката получава покана да се снима в тв реклами. Късметът на малкото момиче в големият град й дава възможност да бъде забелязана за предстоящата си филмова кариера. През 2008 г. прекратява ученето в университета Райерсън в Торонто със специалност социология., за да се съсредоточи върху актьорската си кариера.

nina dobrev

Скоро след опит от няколко заснети филма зад гърба си, красавицата е спечелила симпатиите на критиката и получава насърчителни оценки за предстояща бляскава кариера в  киното. Нина Добрев осъзнава много добре голямата си доза късмет, но не пренебрегва и значението на положения труд. Тя е трикратна носителка на наградата „Изборът на публиката“.

nina dobrev

Нина Добрев е участвала във филмите: „Away form Her“,  „Fugitive Pieces“,  „Never Cry Werewolf, My Daughter’s Secret“ и в сериалите  „Degrassi: Minis “ и  „The Vampire Diaries„. Последният стартира през 2009 г. и още с пилотният епизод достига рекорден за канала, по който се излъчва The CW рейтинг. И макар на кастинга актрисата да се явява без никакви очаквания, продуцентите избират именно нея за ролята на Елена. Това вероятно е още една проява на добрия й късмет, защото през следващите няколко сезона продукцията, която се радва на огромен зрителски интерес,  печели над 19 награди, включително „People’s Choice Awards“ и „Teen’s Choice Awards“.

nina dobrev

Набралата популярност актриса с българско потекло започва да става все по-разпознаваема и постепенно започва да краси кориците на едни от най-престижните модни списания. Смята се, че дори е успяла да се превърне в модна икона.

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev

nina dobrev