30 неща, които всяка жена трябва да направи преди 30

жена

Има поне 30 неща, които всяка жена трябва да направи преди да навърши 30. Вижте кои са те!

Има някои задължителни неща, които всяка жена трябва да направи в лудите си младежки години, когато грешките благосклонно се отчитат като „опит“ и всичко изглежда по-забавно и лесно. С настъпването на 30 идва времето, в което трябва да се създаде семейство, да се осигурява домашен уют и хармония и да е на лице цялата събрана мъдрост от допуснатите грешки, направени през 20-те. Е, разбира се, новото десетилетие ще доведе със себе си още много възможности за трупане на опит и нови преживявания…Но, нека проверим как сте се справили до тук и дали сте изпълнили всичко от списъка по-долу.

30 неща, които всяка жена трябва да направи преди 30

 1. Да опознае границите на възможностите си.

Да направи онова, което я плаши и което я вълнува. Няма по-подходящо време да разпери крила и да провери до къде може да полети от 20-те й години.

 2. Да научи чужд език.

Ако в предсмъртния ви списък с нещата, които искате да ви се случат присъства точка “ Да опозная нови култури и да посетя непознати места“ , обмислете как да научите езика, който се говори в мечтаната ви дестинация. Ако искате да поживеете един месец в Париж, малко френски език ще помогне престоят ви там да бъде по-приятен.

 3. Да се поглези с хубаво бельо.

Независимо дали ще инвестира в копринена роба или в секси комплект за специалните вечери с приятна компания – всяка жена трябва да разбере кое й стои добре и я кара да се чувства секси.

 4. Да чете за удоволствие.

Всяка жена трябва да открие удоволствието от четенето на увлекателен роман, биография или научни факти. През 20-те си години трябва да престане да асоциира четенето с учебниците и да оценява по достойнство художествената литература.

 5. Да знае как да направи сама любимия си коктейл.

20-те са годините на експериментите. След като престане да се крие и да пие тайно бира и наливно вино, всяка жена може да опита разнообразието от алкохолни напитки, а след това да се научи да приготвя идеалното мартини или друг коктейл.

 6. Да научи как да се гримира.

Би трябвало да е изпробвала какво ли не върху лицето си и да знае кое подчертава най-добре чертите на лицето й. Трябва да е на ясно кои цветове подхождат на тена й, как прецизно да прави грима си и как да се разгрмира. След 30 трябва да започне да използва повече хидратиращи продукти за кожата си и маски за лице.

 7. Да подрежда маса.

Преди да стане домакиня и съпруга, всяка жена би трябвало да е научила как да подрежда красива трапеза.

 8. Да харесва тялото си.

Всяка жена минава през периоди, в които търси несъвършенствата по себе си. Докато стане на 30, трябва да се е научила да обича всяка своя извивка и всеки сантиметър от себе си. По този начин ще изглежда още по-красива, защото е уверена в красотата си. Защото както казва София Лорен : „Жена, постоянно мислеща за своите недостатъци, оставя и околните да повярват в тях. И обратното –жена, която е твърдо убедена в своята красота, ще успее да убеди в нея и всички останали.“

 9. Да се научи да прави семпъл букет.

Аранжировките от свежи цветя са нещо прекрасно и всяка жена харесва да има в дома си. Ето защо трябва да знае няколко основни техники за аранжирането на цветя в дома.

 10. Да има отношение към майчинството.

Вероятно всяка жена до 30 е мислила за това и вероятно вече има деца и семейство. Но ако това все още не се е случило, би трябвало да има позиция по въпроса как иска да изглежда бъдещото й семейство.

 11. Да открие стила си.

Личният стил на гардероба или на обзавеждането на дома изразяват личността. Всяка жена до 30 трябва да знае какъв е нейният стил.

 12. Да знае как да отвори бутилка шампанско.

 13. Да помисли за старините си – пенсионен фонд, осигуровки, спестовен влог, наследство…

 14. Да пътува сама.

Да знае какво ще й бъде нужно за едно пътуване, да е пътувала сама, чувайки тишината и мислите си, да опознава нови места и хора и да разчита единствено на себе си.

 15. Да знае от каква храна се нуждае тялото й.

Храненето е толкова, толкова важно в превантивни грижи. Всичко, от прием на захар, до точните количества на протеин, здравословни мазнини, зеленчуци и сложни въглехидрати, от които се нуждае с всяко хранене.

 16. Как да се грижи за домашен любимец.

Да може да се грижи за някой, който зависи изцяло от вниманието й.

 17. Да излиза соло.

Също както трябва да може да пътува сама, всяка жена трябва да се научи, че да излиза сама и да намира как да се забавлява по този начин е ОК.

 18. Да бъде безкористна.

Да сготви и занесе храна на някой нуждаещ се, да помага безвъзмездно в кухня за обществено хранене, да дарява за благотворителност, да посети старчески дом и да почете на хората в него. Да излезе извън мислите за себе си и да научи много за себе си, като помага на другите.

 19. Да си направи офис-кът в къщи.

Когато има домашен офис, значи официално е възрастен човек. Независимо дали работи от вкъщи или не, обособяването на място, в което ще плаща сметки или ще бъде креативна я поставя на следващото ниво.

 20. Да знае какво вино харесва.

И как да му се наслаждава.

21. Да има солидна фитнес рутина.

Освен че трябва да се храни добре, тя трябва да подготви тялото си за следващото десетилитие с подходящи и редовни физически упражнения.

 22. Да научи типа на личността си.

Дали е интроверт, екстроверт или нещо средно? Да се чувства добре в кожата си. Да притежава себе си. Да се приема такака, каквато е и да се гордее със себе си.

 23. Да е живяла сама.

Е, в началото може и със съквартирантка, но да се изнесе от дома на мама и татко.

 24. Да има всички необходими кухненски уреди и да знае как да работи с тях.

 25. Да знае как да подреди плато със сирена.

С течение на времето ще натрупа опит с ходене по заведения и срещи с приятели. Ето защо трябва да знае как да подреди няколко вида сирене и да ги сервира на гостите си с чаша вино.

 26. Да може да поправя.

Да знае как да зашие копче, да закачи картина на стената, да смени крушка и батерии. Основни неща.

 27. Да има контрол над финансите си.

Да, може все още да изплаща колата си, но трябва да планира разходите си така, че да има достатъчно за необходимите неща. Трябва да има структуриран бюджет и да го следва.

 28. Да бъде кралицата на кореспонденцията.

Да изпраща благодарности за получените подаръци, да изпраща покани, да пише бележки, които ще накарат близките до сърцето й хора да се почувстват по-добре.

 29. Да се грижи за косата и кожата си.

Ако иска да остарее грациозно, всяка жена трябва да знае типа на косата и кожата си и да се грижи добре за нуждите им.

 30. Да знае какво й е нужно.

Да знае какво да запази и какво да изхвърли. Живеенето на живота е много по-лесно, когато е заобиколена единствена с нещата, които й харесват и които я вдъхновяват.

източник: stylemepretty.com