Пътешествия

10 умопомрачителни фестивални дестинации за 2015

festivalni destinacii festivali

Фестивалите съществуват от толкова дълго време, колкото и музикантите. Но през последните години този тип събития все повече се разпространяват и ескалират. Хубаво е, че в днешно време фестивалните фенове имат възможността да посетят на живо всеки DJ от българската и световна сцена. Фестивалите са с най-разнообразни стилове музика и са с различна продължителност. Някои стигат до 5 дневни експлозии от купон. Представяме ви 10 умопомрачителни фестивални дестинации за 2015, от които няма да искате да си тръгнете. Фестивалните дестинации не винаги са плажове, макар че доста предразполагат към купон.

Фестивални дестинации с купон до зори

festivalni destinacii shveicariq

Лейсин фестивал в Швейцария (Leysin 2015 Worldwide Festival). Вдъхновен от световното радио шоу на Гилс Питърсън (Gilles Peterson). Ще се проведе от 23 до 29 март. Ще се насладите на музика от различни DJ и изпълнения на живо, между които Julio Bashmore, Swindle, Brandt Brauer Frick, Bradley Zero и други. За тези, които обичат да прекарват времето си навън, карането на ски и кънки на лед са някои от дейностите, с които можете да се занимавате.

Световни фестивални дестинации – експлозия от музика през 2015

festivalni destinacii qponiq festival

Тайко Клуб фестивал (Taico Club Festival) в Япония е една от десетте фестивални дестинации за 2015, които ще ви накарат да си „глътнете граматиката“ от музика.

festivalni destinacii balgaria rodopi planina

Мийдоус в планините (Meadows in the Mountains). Ще се проведе от 12 до 14 юни в родопското село Полковник Серафимово, на върха на планината, където земята докосва небето и слънцето гали природата. Изпълнителите все още са в тайна.

destinacii festivalni bulgaria

Хорайзън (Horizon) фестивал в Банско, България ще се проведе от 7 до 13 март с участието на Moodymann, Kink, Egyptian Lover, Move D, Ben UFO и DJ EZ. Част от шоуто ще са аерозолно огнехвъргачки и жени по бикини.

festivalni destinacii malta plaj

Фестивалът Ани Мак: Изгубени и намерени (Annie Mac Presents: Lost & Found) в Малта е плажен фестивал. Неговата дата е от 3 до 5 април. Част от музикалните гости ще са Breach, Carl Craig, Duke Dumont, Eats Everything, Green Velvet, Jamie Jones, MK, David Rodigan, Kerri Chandler, Ten Walls, Catz ‘N Dogz, Dusky, Tiga и Paul Woolford.

festivalni destinacii germaniq

Дестинацията на фестивалът на име Мелт (Melt!) е Ферополис, Германия. Мястото е превърнато в индустриално. Това си личи от факта, че диско топки ще висят от остарели багери и други машини, които са извън експлоатация. Датата е от 17 до 19 юли, а гости ще са Autechre, Bonobo, Alan Fitzpatrick, Giorgio Moroder, Flume, Erlend Oye & The Rainbows, Jon Hopkins, Kylie Minogue, Nina Kraviz и други.

destinacii festivalni harvatia

Гардън фестивалът (Garden Festival) в Хърватия не е случайна разходка в парка. Той е повече от музикален маратон и то в зелена градина. Освободете си 8 дни от работата, защото се провежда от 1 до 8 юли.

festivalni destinacii 2015

Сноубомбинг (Snowbombing) е името на Австийски фестивал. Хората го описват като  „празник, изпълнен със свежест, синьо небе, черни писти и горещи партита“. Звучи едновременно красиво и страшно. 2015 е неговата 16-а поредна година на провеждане. Датата е от 6 до 11 април в курорта Майерхофен.

festivalni destinacii 2015

Сонар фестивалът (Sónar Festival) е за европейска електронна музика. Тази година му е 22-та поредна, а мястото е Барселона. От 18-до 20 юни ще имате възможността да чуете на живо Flying Lotus, Róisín Murphy, Arca to Duran Duran, Skrillex, Voices From the Lake, Chemical Brothers, Autechre, SOPHIE и Ten Walls.

festivalni destinacii 2015

Сикрет Солстис (Secret Solstice) е фестивал, който ще се проведе в исландската столица Рейкявик за втори път – от 19 до 21 юни. В продължение на три дни, по време на лятното слънцестоене ще можете да се насладите на 24 часа слънце под музикалните ритми.