berlin dvorec charlotenburg germaniq

Забравете за Ню Йорк за малко, Берлин е град, който никога не спи. Ще намерите различни начини за забавление, ще имате възможност да опознаете различна култура, да опитате уникални ястия. Станете част от историята на града като разгледате ценните архитектурни постижения, запазени още от времето на Студената война. Берлин е един от градовете с най-голяма стойност. Този град e непредсказуем, непретенциозен и неустоим. И ще го обикнете, ако го пуснете в себе си.

Берлин – “Живей и му позволи да е жив”

berlin germaniq katedrala

Берлин е голям мултикултурен метрополис, но дълбоко в него ще откриете очарованието на едно село. Местните хора следват мотото “живей и му позволи да е жив”, държат на личната свобода и творческия начин на живот повече, отколкото на материалното богатство и социален статус. Градът е доста голям, но неговите ключови места са лесни да се намерят с упътване пеша, с велосипед или с обществен транспорт.

Творчество без граници и историческо богатство на едно място

berlin arhitektura germaniq dvorec sharlotenburg

В Берлин творчеството е на почит. За него няма граници. След падането на Берлинската стена, градът се превърна в гигантска лаборатория на културни експерименти, благодарение на изобилието от пространство, евтиния наем и свободния дух, който подхранва и насърчава новите идеи сред творците. Най-добрите международни изпълнители украсяват театрите, концертните зали и оперните сцени. В германската столица има достатъчно място за пълно изразяване на творчеството.

berlin germaniq arka arhitektura

Историческото богатство на Берлин може да се забележи на почти всяка крачка. Това е град, преминал през революцията, бомбардиран и разделян. Въпреки това днес е отново цял.

priusiiiski dvorec berlin germaniq

Разходете се по останките от Берлинската стена, възхитете се на пищността на Пруския (The Prussian palace) дворец, посетете най-известното място за срещи Чарли (Charlie) или отделете малко време и постойте в стаята, където е бил планиран Холокостът.

germaniq berlin holokost

Берлин е безкрайно интересен 3D учебник, където миналото е част от настоящето където и да отидете.

berlin germaniq most oberbaum

“Не всичко е пари”, беше казал някой. Водени от тази максима, ще ви покажем няколко интересни неща, които да видите и направите в Берлин, без да е нужно да нарушавате цялостта на бюджета ви. Ето ги и тях.

berlin germaniq raihstaga

1. Разходете се до Райхстага, който е дом на парламента на Германия, Бундестага, можете да използвате безплатния превоз до неговата тераса на покрива, която предлага невероятна гледка към града. Норман Фостър е проектирал стъкления купол, който всъщност прави сградата още по-уникална и с историческа стойност.

berlin galeriq kartini germaniq berlinska stena

2. Разходете се до източнатагалерия” по река Шприи. Това е най-голямата колекция от стенописи в света на открито.

berlin kriozberg lodki reka germaniq

3. Разходете се до най-високата точка на БерлинКрьозберг (Kreuzberg) на 66 метра надморска височина. Пред вас ще се открие красива панорамна гледка към града. Перфектно място за красиви снимки или просто за почивка.

germaniq berlin pazar bioriental

4. Опознайте “малкия Истанбул” на пазара БиОриентал (BiOriental Market). На това място ще намерите антики, пресни плодове и зеленчуци, подправки, дрехи, цветя и много други стоки, заедно с улични музиканти, свирещи за развлечение на посетителите.

berlin germaniq bethanien dvorec muzei

5. Тази галерия се помещава в царски дворец, който някога е бил болница. Днес е епицентърът на алтернативната художествена сцена в Берлин. Много от изложбите са безплатни.

germaniq berlin dvorec

 Райхстага в Берлин, Германия

raihstaga berlin germaniq