Пътешествия

Красиви места в България

Можем да сме горди, че имаме родина със страхотна природа и с радост ви представяме няколко приказно красиви места в България, които да посетите. Или ако вече сте ходили там, насладете се на снимките и спомена за дестинациите, които са ви донесли хубави емоции. Не ви гарантираме, че няма да ви се прииска да излезете в отпуска, за да отидете на някое от тях. Но и така да е, не се колебайте да го направите, защото разходките извън града винаги освежават психиката и мисленето. След това ще сте в пъти по-продуктивни на работното си място.

Красиви места в България, в които ще се влюбите

Щастливи сме, че имаме толкова много красиви места в България, които можем да опознаем, да почерпим вдъхновение и енергия и да създадем красиви спомени. Какво ще разказваме на децата и внуците си някой ден, ако не за приятните ни моменти прекарани извън града ни. Разгледайте снимките и дестинациите, които открихме и определяме като едни от най-красивите в родината ни. Намерете време и отидете да им се порадвате.

Красиви места в България

Едни от многото красиви места в България са нашите плажовете. Почти всички са уникални и са способни да ни дарят с много спокойствие и положителна енергия. Страната ни се слави с дълги пясъчни ивици, на някои от които все още можете да видите истински дюни.

Лозенец. Не онзи в София, а този на Черноморието, намиращ се преди малкия град Китен. Хубавите плажове с фин пясък и наличието на благоприятен микроклимат в съчетание с красива природа (в близост е парк Странджа) правят курортното селище едно от най-красивите места в България с уникална атмосфера. В близост се намират природен резерват Ропотамо, Ботаническа градина и крепостта Кастрицион.

Рилският манастир. Много хора го наричат Йерусалим на България. Влизайки в двора му ще бъдете очаровани от царящата хармония между отделните части на постройката. Тя притежава изящни арки в черно и бяло и пет купола, почти достигащи необятното небе.

Созопол. Един от най-старите градове на българското Черноморие. Любимо място е на доста рибари и на хора, искащи да се докоснат до отминалите исторически времена. Градът е построен през VI век пр. н.е. Тогава се е казвал Аполония и за щастие все още има автентични за този период къщи и постройки.

Пловдив. Това е вторият по големина град в България. Създаден е преди 6000 години върху 7 хълма, наричани „тепета“. Старият град е известен със своята архитектура в типичен български възрожденски стил. Можете да видите къщи с уникални фасади в различни цветове. Амфитетърът е също доста добре запазен.

Белоградчишката крепост е построена от човешка ръка преди много години. Визията и архитектурата й са толкова зашеметяващи, че беше номинирана за едно от Новите седем чудеса на света през 2009 година, но така и не бяха избрани. Въпреки това си заслужава да бъде видяна на живо.

Велико Търново е била столица на Втората българска държава през XII до XIV век. Достигайки до портите на крепостта Царевец, може да се усети величието на средновековния дворец, където са управлявали царе през 1393 година.

Мелник е най-малкият град в България, но е известен също и поради факта, че там се произвеждат едни от най-хубавите сортове вино. Стъпите ли на тази земя, незабавно трябва да посетите Мелнишките пирамиди и Роженския манастир.

Ето ги и Седемте Рилски езера – един от природните ни феномени. Всяко от тях е с уникална форма. Най-разпознаваеми са тези с имена „Бъбрека“, „Сълзата“ и „Окото“. Подходящи за посещение са през месеците юли или август, защото до юни е много вероятно да бъдат замръзнали.