palma de maiorka plajpristanishte qhti

Като едни истински пътешественици, и ние имаме няколко любими места и дейности за вършене в това райско кътче Палма де Майорка. За жалост списъка ни е прекалено голям, за да ви опишем абсолютно всичко, но е достатъчен да си представите колко невероятно място е това. Оставяме на вас да допълните списъка и да му придадете свой собствен смисъл.

Средиземноморският нощен живот

palma de maiorka barove

Космополитният остров Палма де Майорка предлага едни от най-добрите екзотични плажни клубове в света, които са се превърнали в центрове на Средиземноморския нощен живот. Повечето предлагат басейни и вълнуващи партита с музика на живо и интересни гости. Независимо дали сте жител на острова или прекарвате почивката си там, мястото има какво да предложи.

Вкусотии, изкуство, спокойствие и адреналин

palma de maiorka balon

Направете си обиколка с балон над Палма де Майорка. Без съмнение това е най-добрият начин да разгледате Майорка. Балоните предлагат тези удоволствия от март до октомври. Лятото наближава, така че се ориентирайтеКрасотата, която ще видите над бреговете е почти неописуема.

ensaïmadas palma de maiorka zakuska

Опознайте 300 годишната история на закуската в местността. Местните уважават закуската си. Тя носи името “ensaïmadas” и е печена. На място ще разберете за какво по-точно ви говорим.

palma de maiorka agneshto restorant v planinata

Опитайте агнешкото. Дори само от любопитство. Забравете за малко за скъпите ресторанти и се запътете към Es Verger (малък планински ресторант), където месото се приготвя печено на дърва.

zaliv plaj palma de maiorka

Запознайте се с “Кала” (Сala). Това е почти заповед. “Кала” се наричат малките заливи по крайбрежието на Майорка, а тя изобилства с такива. Дръжте очите си отворени за крайпътните знаци и ще намерите очарователни спокойни места.

Fornalutx palma de maiorka selo kashti

Ако през целия си престой обаче сте залепени за бреговете, никога няма да видите Fornalutx. Това е името на най-красивото селце в близост до Палма де Майорка. Ще напълни очите ви с краси гледки на малки китни къщички с много зеленина и криволичещи улици.

San Telmo selo plaj palma de maiorka

Насочете се западно от Puerto Andratx, там където планините срещат морето. Ще се озовете в San Telmo – малко рибарско селище. Виждайки, че е на първа линия от морето никога няма да ви се прииска да си тръгнете.

palma de maiorka arhitektura Studio Weill

Studio Weill е една от архитектурните забележителности. Дело е на Daniel Libeskind, който е един от водещите световни архитекти, проектирал и известният еврейски музей в Берлин.

Tafona Gallery palma de maiorka hotel gradini kartini

Tafona Gallery е част от хотелската резиденция (Hotel De La Residencia) в Дея. Постройката е един от най-престижните хотели на острова, често посещаван от рок звезди и други известни личности. В него се помещава и галерията, където се организират художествени изложби.

palma de maiorka santelmo kashti more

Ако направите и половината от нещата, които сме описали, може би ще откриете и частица от себе си в Палма де Майорка. Другата част запазете за следващият път.

katedrala palma de maiorkala seu

zaliv figuera palma de maiorka

kashti palma de maiorka