Лондон – забележителности

лондон забележителности

Лондон – забележителности. Кои места да посетите през своя престой в Английската столица. 

Изключителният и удивителен град Лондон – огромното сърце на Великобритания, е безспорен лидер по отношение на населението си (столицата на Обединеното кралство е дом на около 8 милиона души). Това е не само любимо място за туристите, но и град с население от световно значение, финансов център, който се диктува от законите на икономиката, политиката, бизнеса, културата и дори модата. Въпреки мрачното време и облачното небе над Лондон, той има много гостоприемни жители, които са и приятелски настроени, усмихнати и никога не изглежда тъжни. Топлата атмосфера на града е буквално наситена с радостно настроение и творчески дух. В петък вечер всички дестинации (особено пъбове) са толкова претъпкани, че можете да видите много хора, които просто стоят на улицата, за да си комуникират чаша с вино или бира в ръка.

Така че, ако ще посещавате Лондон, то има няколко важни места, които абсолютно е задължително да видите. Дори и да сте минимум един ден в града забележителностите на Лондон, които са визитната му картичка, трябва да се видят.

Лондон – забележителности

лондон забележителности

БИГ БЕН

Основната атракция на Лондон, в действителност е Биг Бен. Външният му вид е познат на всички, а вие без съмнение ще искате да видите Биг Бен на първо място! Той е построен през 1858 г. от английския архитект (Бенджамин) в готически стил. Височината му е малко под 100 метра. Диаметърът на най-големият в света четиристранен часовнк е 7 метра. Звукът на звънците се чуват на всеки 15 минути, а на Биг Бен на всеки час. Кулата е част от сградата на Парламента. Около Лондон, можете да видите много малки кули, подобни на външен вид с Биг Бен. Можете да влезете и в самата часовникова кула. Входът за туристи е отворен. Много красиви снимки може да се получат сутрин от моста Уестминстър от кулите и от другата страна на самият бряг на Темза. По пътя към абатството не забравяйте да направите снимка пред паметника на Чърчил, който стои на площада пред Биг Бен.

Забележителностите на Лондон

лондон забележителности

Уестминстърско абатство

лондон забележителности

Окото на Лондон

лондон забележителности

Улица Уайтхол

лондон забележителности

 Площад Трафалгар

лондон забележителности

Дворецът Бъкингам 

лондон забележителности

Мостът Тауър Бридж

лондон-забележителности

Катедрала Сейнт Пол

лондон-забележителности

Площад Пикадили

лондон-забележителности

Албърт Мемориал